Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Коя идея ти крада бе Филма :) ? Иначе топлообменника струва колкото бойлер със серпентина - един 120л на Теси с голямата серпентина работи на проточен принцип след като свърши обема.
Конкретния въпрос е дали бойлер със серпентина или с водна риза?И още един въпрос,какво е това пластинчат топлообменник.
Не знам за колко човека ти трябва бойлер, но ето тези стават за много и за малко хора, нови модели са:
http://www.tesy.com/bg/products/elektri ... erpentina/
Kотела е 25Kw,колко Кw трябва да е бойлера?
mr_mitko - напреднал
Здравейте,както обещах във предния пост да пиша за пробата на котела ,така и ще го изпълня.Та така,взех 3 чувалчета от Австрийските и старт на горелката.....резултата беше доста добър,за 20-ина минути вдигна 60 гр. на водата.Стана яка жега,все пак навън бе 30градуса :-D .Дали ще бъде така и при -15 :roll: ??? Сега на дневен ред са пелетите,така че се прехвърлям във другата тема.Успешен ден на всички!!!
topspin написа:
Kотела е 25Kw,колко Кw трябва да е бойлера?
От 0 до 5 тона :wink:
filmatoplo - майстор
Подценявате пластинчатия топлообменник , но ще ви уверя че е по добро от серпентини :wink: -поне го имам многократно правено , и сравнявам работата на 2 единтични инсталации -и виждам резултатите .
filmatoplo написа:
Подценявате пластинчатия топлообменник , но ще ви уверя че е по добро от серпентини :wink: -поне го имам многократно правено , и сравнявам работата на 2 единтични инсталации -и виждам резултатите .
От гледна точка на това, че имаш топла вода за ползване веднага, на момента - да, прав си че топлообменника има предимство, има и други случаи, когато има предимство - например имаме наличен голям и скъп бойлер без или с една серпентина, пък не ни достига една серпентина - добавянето на топлообменник е по-евтино решение. Трябва да се подхожда индивидуално и творчески :wink:
juvigy - специалист
Препоръчайте ми котел/камина - изчислих ,че ми трябват 15.6 квата.
Искам да не е претенциозна на качество на пелетите и да е възможно най - лесна за употреба.
Ще я монтирам в София , инсталацията нее изградена.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: