Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Mega - специалист
Колеги имам насадена ряпа (черна, бяла, червена) Добре се движи, но нещо и яде листата. С какво да пръскам, че за ряпа нямам идея?
pipilica - майстор
Много ли е наядено, може да е гол или обикновен охлюв гледай за следи.
Що не пуснеш една снимка.
Mega - специалист
Ами, защото не се сетих да снимам. Те са на вилата. Има листа много малко засегнати, има и такива до половината изядени. До сега не съм виждал гол охлюв там, това разбира се не значи, че не може да има.
pipilica - майстор
Може и да са обикновени охлюви но и двата вида оставят едни лъскави следи. Прегледай внимателно около растенията гадта може да е още там и да чака вечерната хлад да похапне.
Без да се определи какво яде листата е трудно да се пръска.
VLADO66 - майстор
Една изпитана рецепта против охлюви-заравяш чашки до ръба и ги пълниш с бира(без лимон).
Mega - специалист
Днес на вилата забелязах, че пак са ми наядени листата на зеленчуците. Наред с тях обаче са наядени и на розите и божурите. Което ме навежда на мисълта, че главния заподозрян са скакалците? Сега помагайте, как се борим с тях? Локално само с пръскане по засегнатите видове или глобално, с пръскане на целия двор? Разбира се да помоля и за рецепта за пръскане. От агроаптеката ми дадоха нещо и пробвах с него, но няма ефект. Но там коментирахме всчико друго само не и скакалци.

Прикачен файл

P7012773.JPG
P7012773.JPG (85.9 KиБ) Видяна 3389 пъти

Прикачен файл

P7012772.JPG
P7012772.JPG (89.29 KиБ) Видяна 3389 пъти

Прикачен файл

P7012771.JPG
P7012771.JPG (90.8 KиБ) Видяна 3389 пъти

Прикачен файл

P7012770.JPG
P7012770.JPG (84.86 KиБ) Видяна 3389 пъти

Прикачен файл

P7012769.JPG
P7012769.JPG (75.75 KиБ) Видяна 3389 пъти
pipilica - майстор
Двойна доза Нуреле Д или само Дурсбан и пръскаш яко, но не по жега.
Mega - специалист
Пръскам кое? Само растенията или и двора?
Чаро - Акълия
На въпроса- с пръскачката ще ти е най-удобно! :-D
Не се занимавай с знайни и незнайни химикали, наръси навред с хидратна вар. Да побелее градината.
pipilica - майстор
Чаро написа:
Не се занимавай с знайни и незнайни химикали, наръси навред с хидратна вар. Да побелее градината.
Интересно как ли ще се отрази на растенията.
Пръскаш наред растения и около тях, ще се наложи и повторно пръскане за да изтрепеш и новоизлюпените. Нуреле Д е стар препарат но е много ефикасен щото е органо фосфорен силно отровен и трепе всякакви пълзящи, скачащи, смучещи и други гадини.
Иди в Агропал и си вземи 1 литър на едро. Имат и Дурсбан по-отровния компонент 1 литър е само 26 лева. Ряпата скоро няма да я ядеш така че пръскай смело.

Тема "С какво се пръска ряпа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: