• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
tgv - специалист
Мастър Фло, приятно е и полезно е да се контактува с Вас =D>
За съжаление моят басейн е продукт на остатъчни строителни дейности от преди повече от десетина години. До сега не ми е вършил кой знае каква работа каго плувен басеин. Като че ли няма да върши и като Рибарник. Но аз съм от хората които обичат да си вършат работата до край! Заровете са хвърлени и трябва да се справя! Целта оправдава средствата! Ще призная че се запалих от този Форум, но никога няма да обвиня Колеги за моята несъстоятелност. :)
Фло - специалист
tgv написа:
Мастър Фло, приятно е и полезно е да се контактува с Вас =D>
За съжаление моят басейн е продукт на остатъчни строителни дейности от преди повече от десетина години. До сега не ми е вършил кой знае каква работа каго плувен басеин. Като че ли няма да върши и като Рибарник. Но аз съм от хората които обичат да си вършат работата до край! Заровете са хвърлени и трябва да се справя! Целта оправдава средствата! Ще призная че се запалих от този Форум, но никога няма да обвиня Колеги за моята несъстоятелност. :)
Може да върши работа басейна и за рибарник,просто пъстървата е много взискателна към условията на средата и това се постига трудно,не че не е невъзможно.Аз бих поогледал и други видове риба за този басейн,като сом или шаран,бял амур и т.н.. Прескочи до Пловдив до Института за рибарство и аквакултури,ако така му е последното име,срещни се със специалисти там,виж какъв зарибителен материал предлагат и си направи преценка.
tgv - специалист
Здравей Фло.Така или иначе пъстърветата са курдисани в басейна. Препоръчват ми някаква креда с силно окислително своиство, която освобождава азота от нитридидите и нитратите. Т.Е. химическо очистване. Да имаш някакъв опит?
Фло - специалист
tgv написа:
Здравей Фло.Така или иначе пъстърветата са курдисани в басейна. Препоръчват ми някаква креда с силно окислително своиство, която освобождава азота от нитридидите и нитратите. Т.Е. химическо очистване. Да имаш някакъв опит?
Здрасти! Дано да ти са достатъчно големи рибетата да ги прекараш после през тигана.Нямам представа каква е тази креда с окислително действие,по-скоро би било вярно обратното,ама както и да е!
tgv - специалист
Привет. Мисля че е рано за тигана. Преди 10-тина дена ги взех на 5-7см. А сега имам екземпляри около 15 см. Неприятното е че от 3 дена не се хранят, и не растат, а само мързелуват. Имам подозрения че имат хипоксия :? Осигурил съм и 1 кг. на 8-10 кубика . Храня ги с 3,0-3,2% от теглото, с датския фураж.
П.П. Не изключвам и газова емболия, а може би и амоняк :?
Мнение?
tgv - специалист
Фло написа:
Здрасти! Дано да ти са достатъчно големи рибетата да ги прекараш после през тигана
Мастър Фло! Благодаря ти за ценния съвет! И ти като повечето специалисти си сложил тигана на котлона, а Рибата е още в Басейна!
Оставам с убеждението, че напоследък се работи по системата " ПРЕЕБИ ДРУГАРЧЕТО" или " СГОТВИ ДРУГАРЧЕТО" :-D
Лично за мен този Постулат не важи!
Благодаря за КОПИ ПЕЙСТА!

КОГАТО НЕ ЗНАЕШ-ПИТАШ !
КОГАТО ЗНАЕШ -СИ ТРАЕШ!
Фло - специалист
tgv написа:
Фло написа:
Здрасти! Дано да ти са достатъчно големи рибетата да ги прекараш после през тигана
Мастър Фло! Благодаря ти за ценния съвет! И ти като повечето специалисти си сложил тигана на котлона, а Рибата е още в Басейна!
Оставам с убеждението, че напоследък се работи по системата " ПРЕЕБИ ДРУГАРЧЕТО" или " СГОТВИ ДРУГАРЧЕТО" :-D
Лично за мен този Постулат не важи!
Благодаря за КОПИ ПЕЙСТА!

КОГАТО НЕ ЗНАЕШ-ПИТАШ !
КОГАТО ЗНАЕШ -СИ ТРАЕШ!
Нещо не ти схващам мисълта.Трябва да ти кажа,че съм изял страшно много пъстърва във всички възможни размери все от различни иновации и експерименти.Моята рециркулационна система беше преминала регистрация през 3 министерства и още толкова държавни агенции докато стигне рибата на пазара и там познай....?Не можеш да вземеш цена над 5 лв. /кг.на едро.
tgv - специалист
Мастър, ти се оказа прав. Тази нощ ми заминаха около 150 рибета. Та се чудя да ги пържа ли или да ги мариновам :-D
Каквото е останало го прехвърлям в 5 кубиков басеин.
Фло - специалист
tgv написа:
Мастър, ти се оказа прав. Тази нощ ми заминаха около 150 рибета. Та се чудя да ги пържа ли или да ги мариновам :-D
Каквото е останало го прехвърлям в 5 кубиков басеин.
Пържене,за мариноване тази риба не е подходяща-суха риба е,останалото във фризера.По-големите през скарата с парченце краве масло в коремите им.
tgv - специалист
Мастър Фло! Може би с маслен сос. Като че ли твоята РС инжектира маслото директно в коремчетата? Само не разбрах как инжектираш лимоновия сок и магданоза :? :-D
Имам няколко изключително устоичиви екземпляри!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "басейн-рибарник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: