Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ganevson - специалист
Tsilkov написа:
jekasus написа:
"цигански барок"
Най-точното описание на този строителен подход :lol: .Едно време (около 2000 година) в обръщение беше термина "мутро барок" ама "мутрите" все пак са приспособими/еволюиращи същества и отдавна спряха да правят подобен род безмислици.
jekasus написа:
че има възможност да си построи това, което харесва
Чакай де той дори не е и на половината ,а очевидно е взел и той да осъзнава че е на "грешния път" та на финала е малко под въпрос дали ще достигне това "което харесва".
Това за барока и мутрите -въпрос на вкус.
Грешният път-винаги има изход от него,щом не е задънена улица.
До финала ще стигна-дори и да не ми хареса.
ganevson - специалист
Стефко написа:
И на мен ми изглежда доста кичозно и нефункционално. Излишъка от финикийски знаци води в тая посока :lol:
Не е от финикийските знаци. Разпределението и функционалноста си е творение на архитекта. Аз просто го изпълнявам защото не знам как би могло да е по друг начин.
Ако имаш някой идеи моля сподели.Ще се радвам.
ganevson - специалист
Стефко написа:
А той изобщо знае ли какво харесва? Щом се е подписал на проекта преди внасянето му за одобрение в общината, да се сърди на себе си. Явно кича като на цар Киро му допада. Без извинения :x
Сърдя се на себе си че избързах с подписа си на инвеститор.Кича на цар Киро не знам какъв е но ако ми дадеш съвет ще бъдат от полза думите ти тук.
ganevson - специалист
Това за сега е варианта. Без нанесени цветове. Трудно ми е да избера цвят фасади,дограма прозорци....

Прикачен файл

ScreenShot019.jpg
ScreenShot019.jpg (49.27 KиБ) Видяна 2811 пъти

Прикачен файл

ScreenShot018.jpg
ScreenShot018.jpg (53.16 KиБ) Видяна 2811 пъти
ganevson - специалист
batsande написа:
Браво, добре изглежда, на мен ми харесва. А тия дето викат баси грозното нещо, нека постнат техните проекти и постижения. А относно двойна скара, вентилация под керемидите, челна дъска и др. поразтърси тук из форума има писано. Аз също имам тема за покрива, там има и снимков материал.
Благодаря ти за поткрепата батсанде.Темата ти за покрива я изчетох.Наклона ми е 17 градуса и смятам да направя покрива винтелируем както е по модела в брошурата на на тондах но с вертикална челна дъска закована само за ребрата на стрехите.
Съжалявам за неприятните реплики от съфорумците заради мен.
batsande - специалист
На мен лично ми харесват покривите с малък наклон, но ако покриваш с керамични или бетонови керемиди при 17 градуса има вероятност да връщат вода.Гледам, че повечето производители препоръчват минимум 20 градуса.
Tsilkov - майстор
17 градуса е абсолютния минимум за керемиди.Обикновенно при такъв наклон се покрива с шиндли ,или ламарина.Покривът предполагам ще е дървен ,а не бетонна плоча :?
ganevson - специалист
Tsilkov написа:
17 градуса е абсолютния минимум за керемиди.Обикновенно при такъв наклон се покрива с шиндли ,или ламарина.Покривът предполагам ще е дървен ,а не бетонна плоча :?
Да. Покривната конструкция е дървена (столици 14х18 и ребра 12х8). Ще кача снимки. Тондах позволяват 17 градуса с максимално застъпване 31-32 см и подпокривно фолио.
Препоръка за фолио ако може?
ganevson - специалист
Малкия покрив е накован
Големия с готови столици

Прикачен файл

DSC00156.JPG

Прикачен файл

DSC00173a.JPG

Прикачен файл

DSC00163.JPG

Прикачен файл

DSC00160.JPG