• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Стефко,тия Х-ове са излишни според мен ,гредичките на 45гр. достатъчно укрепват конструкцията стига да са зацепени във вертикалните и хоризонталните греди.
Стефко - специалист
обещах
Последна промяна от Стефко на ср юли 04, 2012 10:50 am, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
Винаги може да ги сложи после, ако се налага.
Вадим Владимиров - специалист
Стефко, направи един навес от дърво, по начина по който е нарисуван и се опитай да го разклатиш.
И покажи една снимка от твоя работа.
VLADO66 - майстор
Стефко,не искам да омаловажавам усилията ти да помогнеш.Понякога се налага да се направи компромис между максималното укрепване и външния вид особено щом се касае за второстепенна постройка като навеса.
Стефко - специалист
обещах
Последна промяна от Стефко на ср юли 04, 2012 10:51 am, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
Да. Изобщо не си играх да го чета. Това повече на конструкция за хале прилича.
Стефко - специалист
Прав си. Отказвам се да споря. Не виждам смисъл. Правете си навеси и тенти. Утре ще си изтрия всички постове в темата.
joroR73 - специалист
Стефко написа:
Нещо такова. Приеми черните линии/наклонените/ като прави метални Х връзки със сечение примерно 40х40х4 мм. Черните колони и хоризонтални греди примерно със сечение 100х100х4 мм с дължина 2,60 м, облечени с ламперия. В средата на Х връзката се поставя метална планка с размери 250х250х8 мм. Спокойно можеш да премахнеш средните колони по дългата страна, и ще се отвори светло сечение от 4 м. Х връзките се скриват от вътрешната страна с ламперия, а от външната с нещо друго.
Стефко, мерси за мнението. цитирам те за да не се загуби поста ти и картинката. все пак информацията може да е полезна и за други потребители. затова и аз давам проектите си подробно, с по големи картинки.
за навеса търсех мнение на архитект да каже какво мисли за конструкцията, иначе като дървесина аз и колегите, които се изказаха направихме конструкцията и я улеснихме и олекотихме доста. все пак остават 4 варианта, които ще ги публикувам тука. правя го за приятел, той да си избере конструкцията,кога и как да го прави.дал съм му и линк към темата. единствено , което ме успокоява е че навеса ще е долепен до къщата, тоест две колони ще са залепени и хванати за стената на къщата.това, а и отделно стабилната конструкция от големи греди смятам че ще е достатъчно за устойчивостта на навеса.от строителство не разбирам и това е моето мнение.проекта ми не е професионален,пари не вземам за него.Дървесината от влагата набъбва,цепи се, после се свива, изкривява се но това не значи че ще падне и че няма да издържи.трябва и голям ураган да го помести и заклати според мен.но пак казвам от съпромат и механика на строителни конструкции не разбирам.
Благодаря на всички за участието.

на стефко конструкцията
Изображение
Стефко - специалист
Не ти трябва архитект, а конструктор. И ако обичаш, изтрий картинката, както аз промених някои от мненията си. Не желая да остава следа, и да подвеждам други хора с некомпетентно решение. Просто осъзнах, че греша. Хората не искат стабилна конструкция, а палатка.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Въпрос за навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: