Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sinbor - специалист
Здравейте приятели,
Напоследък нещо все назад ми върви скоро си имах проблеми с двигателя на циркуляра слава богу проблема се реши с един кондензатор, но сега ми изпуши двигателя на щрайха, менте съм си купил май GUDE. Вчера му пуснах едни по-дебели детайли защитата му изключи, оставих да "почине" 20-30 минути и продължих работа. След извество време ми се стори , че оборотите му намаляха и след това спря и повече не тръгна. Та въпроса ми е възможен ли е ремонт /може би смяна на ротор/ или подмяна на двигателя, или ...
Очаквам компетентни отговори!

Прикачен файл

55008.jpg
55008.jpg (49.44 KиБ) Видяна 2057 пъти
hidrazin - майстор
Всичко е възможно, ама с тая снимка няма да стане. Като за начало ще трябва да стигнеш до двигателя.
Като най-малко вероятно решение - смяна на ротор. По-вероятно - пренавиване на статор.
Респективно - смяна на двигател (по-скоро пригаждане на някой друг).
:partyman:
Johny - майстор
Ето тук някакви цени за ориентация http://jovev-bobinage.com/index.php?opt ... &Itemid=32 и нататък пишеш в търсачката "пренавиване на електродвигатели" и питаш. Но както каза колегата, първо стигни до двигателя.
tehribo - специалист
А на този линк може да се ориентираш за цените на новите електродвигатели
ZEDYCUS - майстор
tehribo
А на този линк може да се ориентираш за цените на новите електродвигатели
Което е за предпочитане, при тези цени на които ремонтирате. Конкуренцията в София взима наполовина , като гледам. =D>

Тема "Проблем с двигател на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: