Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Sk4 - специалист
не знам какво става вече, съседите от вилната зона ме напълниха с бълхи, вече почнах да си ги нося и в апартамента.... с какво да пръскам ?
Голяма напаст е това... не знам какви са, но из зелените площи и торището на тези до мен, гъмжи от бълхи...
stiv1961 - майстор
Сещам се за Ектомин, продават го във ветеринарните аптеки :?
Sk4 - специалист
мерси, явно трябва да пръскам и на двете места ?? не знам как ще се справя.......
pavkatay - майстор
Би-58.
Ектомин, айкън и т.н. са като безалкохолна бира.
caribi - специалист
Айкън или Бандит са прекрасни, но трябва да се прилагат правилно! Значи за паразити /бълхи , акари и т.н./ в околната среда се пръска по следния начин - 10 мл от препарата са разтваря в 2 л вода и се пръска с пръскачна при норма 20 литра от така приготвения разтвор за 100 м квадратни. Трябва да се пръска поне два пъти през 7 дни ! Направи така и ще имаш чудесен ефект! Сега и другото което трябва да се наоправи да се третира и огнището на зараза , а така както пишеш - то най вероятно е в комшиите ти :weedman:
iivanov - майстор
Напоследък отблъскващите препарати ги правят с цитронела.Нямам си на идея какво е ама ми мирише на свежа маточинаЗасей си такова пък и чай ще пиеш.
caribi - специалист
Горепосочените препарати трепят ектопаразитите, не са на принципа на отблъскването както например са спиралите против комари :yawinkle: И по принцип налазят ли те БЪЙЛИ става голям екшън, горепосоченото се прови и това е ! Е скъпичко излиза ама заради спестени 50 лв няма да се чешем като дръгливо магаре я! :yawinkle: :yawinkle:
iivanov - майстор
Говоря точно за отблъскващи.Като"бочко"то на щерката.И едни лепенки дето се лепят на количката или дрехата.А за БЪЙЛИ се пръска минимум 3 пъти през 7 дена.Някои препарати за РЗ също стават за пръскане.
radius - майстор
Съдейки от местоположението на автора, правилния термин е БЛЪИ, като ударението е на Ъ.
caribi - специалист
Колко ще се пръска е БОЖА РАБОТА :weedman: пръскаш докато гадините изчезнат , може и 5-6 пъти! Може и препарати за РЗ , ама те не са направени за това, а иначе може и с чука :axe:

Тема "Заобиколен съм от бълхи......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: