• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
bulhomes2 - майстор
naB4o написа:
...2. Миенето не се подобрява, и по-точно сушенето. То става по следния начин:
-след като са измити съдовете се изпомпва всичката вода и се вкарва нова студена, бъдейки отдолу в тавичката, се получава конденз и съдовете се изсушават по-качествено и без капки...
Това не го знаех. Наш'та няма сушене... Със студената миеше за 30 минути, с топлата - за 10.
bigdragon - майстор
bulhomes2 написа:
naB4o написа:
...2. Миенето не се подобрява, и по-точно сушенето. То става по следния начин:
-след като са измити съдовете се изпомпва всичката вода и се вкарва нова студена, бъдейки отдолу в тавичката, се получава конденз и съдовете се изсушават по-качествено и без капки...
Това не го знаех. Наш'та няма сушене... Със студената миеше за 30 минути, с топлата - за 10.
Възможно е така да е при по-ниският клас машини. По-високият клас машини имат вентилатор и кондензатор за охлаждане на парата в една от страничните стени и кондензиране с последващо изливане на дъното.
naB4o - специалист
bigdragon написа:
bulhomes2 написа:
Ако имаш слънчев колектор или парно със серпентина в бойлера - пусни топлата вода към съдомиялната. Много по-бързо и по-икономично мие.
В инструкцията на моята машина пише следното:
The dishwasher can also be connected to a hot water supply not exceeding 60°C. Supplying the
appliance with hot water cuts down the washing time by approximately 20 minutes, but slightly
reduces its effectiveness
Превод: Миялната машина може да се свъжи към крана за топла вода с температура, не по-висока от 60°C, което съкращава времето за миене с 20 мин.
Също така се поинтересувах от колегите химици за йонообменната смола. Тя работи до температура 110°C, но не знам как тази температура ще се отрази на пластмасовите детайли в системата на машината.
Но леко намалява ефективността :)
И моята не е най-модерна, Мидеа за 6 комплекта за 250-300 лв беше. Другото което е, не съм пробвал, но го обмислям, да пробвам вместо соли, да си взимам чиста нейодирана морска сол, и с нея да си пълня резервоара. Състава е един и същ, а и по други форуми нямат оплаквания от такава интервенция.
bigdragon - майстор
naB4o написа:
Но леко намалява ефективността :)
И моята не е най-модерна, Мидеа за 6 комплекта за 250-300 лв беше. Другото което е, не съм пробвал, но го обмислям, да пробвам вместо соли, да си взимам чиста нейодирана морска сол, и с нея да си пълня резервоара. Състава е един и същ, а и по други форуми нямат оплаквания от такава интервенция.
За ефективноста си прав, но не знам на какво се дължи този спад в ефективността.

За солта мога да споделя следното:
Йонообменната смола се регенерира (възстановява) с помощта на натриев хлорид, а морската сол съдържа много други соли, освен натриевия хлорид, които не се знае как ще подействат на смолите във филтъра.

Аз си купувам сол от Карфур, тяхната марка, за 4.50лв. за 4 килограма. Разхода в годишен план не е толкова голям, за да му обръщам внимание.
Gnus - специалист
Всъщност за какво служи солта при миялната?
И къде седи тази йоннообменна смола? Прочетох, че се използва за омекотяване на водата, но моята миялна е като на колегата, Мидеа, 6к, около 250 лв. и не знам да има такова нещо в нея.
bigdragon - майстор
Gnus написа:
И къде седи тази йоннообменна смола? Прочетох, че се използва за омекотяване на водата, но моята миялна е като на колегата, Мидеа, 6к, около 250 лв. и не знам да има такова нещо в нея.
Ето така работят съдомиялните машини:
http://www.youtube.com/watch?v=if3zLinU ... re=related

ПП След 5-та минута вече е реклама на Миеле...
Последна промяна от bigdragon на ср юли 04, 2012 8:53 pm, променено общо 1 път.
naB4o - специалист
Gnus написа:
Солта се слага при моята, вътре, вляво има 1 врътка във форма на маргаритка, има фуния в комплекта, и там се сипва. Като свърши ти светва лампата отпред.
  • 1
  • 2

Тема "Връзване на съдомиялна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: