Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
svesmile - помощник
Здравейте,

Ще правим ремонт на хола.
Таванът ще се шпаклова.
На стените - нови тапети.
Естествен паркет имаме, който трябва да се пренареди, изцикли и боядиса. Плюс первази.

В какъв посладователен ред да организираме ремонта?

Благодаря.
VLADO66 - майстор
Ти си го посочил реда.
ebahti - майстор
VLADO66 написа:
Ти си го посочил реда.
:supz:
colyo - специалист
Само за сведение. Категорично не разбирам от строителни и довършителни работи.
Скоро коментирахме с приятел за реда. И той най-накрая циклил и стените така се набили с прах, че после пак боядисвал.
ebahti - майстор
colyo написа:
Само за сведение. Категорично не разбирам от строителни и довършителни работи.
Скоро коментирахме с приятел за реда. И той най-накрая циклил и стените така се набили с прах, че после пак боядисвал.
Ако той сам си е циклил-може,ама ако е викнал некой кадърен паркетажия с добра машина-нема как да стане, има си торби които фащат праха
Стефко - специалист
Аз бих сложил последно тапетите. За тъщата викнахме професионалисти с машина. После жената цял ден чисти прах след тях.
svesmile - помощник
Мерси за включванията.

И аз най-вече за реда под-стени се чудя, да не се набият стените с прахоляк от цикленето...

Може би най-добре да оставим тапетите за накрая, и след тях - первазите...Така не рискуваме нищо, нали...Иначе освен прахоляка, ме притеснява и да не задерат случайно с някоя машина стената, съответно тапета...
Chefo77 - майстор
Както казаха - ако си извикаш некадърен циклач с кьопава машина, ще патиш от некадърен циклач с кьопава машина. Я си извикай някой не по обява във вестник с машина на Laegler или на Bona и после ми кажи, че един ден си чистил :) Да споменавам ли колко паркети засрани от тапетаджии съм виждал? Включително и надупчени от настъпани винтчета и какво ли още не. А ако попаднеш на тапетаджия, който реже направо на пода (защото това съм го виждал с очите си)? :roll:
Первазите са последни, да.
juvigy - специалист
Варианта първо циклиш пода , а после му меташ отгоре 1 балатум / черга /брезент също не е лош.
Особено ако ти се намират под ръка и не ти трябват.
svesmile - помощник
Хм, моя стара тема от миналата година, пък отложихме ремонта за тая.

Само да уточня, ако и друг се чуди - първо тавана направихме, после циклиха и омасляваха. Утре тапети. Накрая первазите.
Добре, че така го направихме, че с това масло, дето оцветяваха, понахлепаха стените.

Тема "Таван, тапети, циклене - в какъв ред?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: