Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
Аз избрах Тондах Танго+ и не съжалявам засега. Здрави са, македо и още едни бяха правени в Македония, а моя модел в Унгария и затова него избрах. Може и да няма разлика, но предпочитам да не са барали балканци.
Вадим Владимиров - специалист
colyo написа:
Не помня как се казваше.
Това на горната снимка, не са ли полимерните керемиди? Или TWIST на Tondach.
colyo - специалист
Тондах са. Погледнах в сайта им и трябва да са Туист.
timon_tg - специалист
някой има ли повече опит с Младост ? критики ?
намират ли се всички елементи на пазара ? В сайтът им гледам, че имат завършващи крайни елементи, но в 1-2 магазина проверих и нямаше.
vlad0 - специалист
Аз сложих Брамак, не знам дали това, че са бетонови е предимство или не, но са доста здрави и изглеждат добре. Може би е недостатък че са доста тежки! За сега/ 2 години/ нямам забележки, даже и от земетресенията не са мръднали докато при съседните къщи, които са с обикновени каремиди се появи проблем.
timon_tg написа:
някой има ли повече опит с Младост ? критики ?
намират ли се всички елементи на пазара ? В сайтът им гледам, че имат завършващи крайни елементи, но в 1-2 магазина проверих и нямаше.

Аз имах трудности с намирането на начални капаци,има ги само в Нови Искър и до зоологическата градина.Тройници ако ти трябват няма никъде,за други елементи не знам.
timon_tg - специалист
ок от всичко прочетено във форума, оставам с пречатлението че Брамак са си развалили качеството напоследък. Въпреки по високата си цена, да кажем от Тондах, доста от новите къщи са все с Брамак. Не знам просто дали това е народна любов или просто рекламна заблуда. :rolleyes:
radius - майстор
Брамак не са с по-висока цена от Тондах. Затова новите къщи са с тях. Ако не вярваш, погледни напр. керемида за отдушник - Брамак 100лв. ( пластмасова) , Тондах - 280 (керамична). Покрива не е само прави керемиди, а и особени керемиди, трипътници, а там Тондах са доста по-скъпи.
infomar
Преди месец прехвърлях керемидите на покрива и се интересувах много с какво да ги подменя.
Мислех да ги подменя със съвременни с тенденция да изкарат 30-40 години. Огледах къщи с поставени нови керемиди различни типове и много се учудих, че всички имаха някакъв проблем - основно нарушаване на горното покритие, лющене... до разпадане. Не им знам марките - гледах къщите от вънка.
Качих се на покрива и огледах наличните - оказаха се с мноооого малки изключения в отлично състояние. Керемидите са от 67-ма година - смятай на 45 години. Купих за подмяна около стотина керемиди на старо от същият тип за по 0.20 лв. и си реших проблема.
Та да си дойда на думата.
Няколко мои познати на нови къщи поставиха стари керемиди и нямат никакви проблеми. По мнение на възрастни майстори ще изкарат още сто години.
Ако не робуваш на известни имена, може да си поставиш стари керемиди, а за цвят - казват, че имало специална боя много трайна и добивали първокласен вид. Но и така поставени, след като се измият имат чудесен вид. Стари керемиди обаче не взимай о складовете - отиди в някое село, има изоставени къщи, говори със собственика и си ги вземи като ги избираш. Така хем няма да имаш брак а само здрави а и цената ще е на половината. В складовете са по 40-50 ст.
necho - помощник
Здравейте,

Попаднах на тази доста стара тема и тъй като ми предстои препокриване на покрив около 150 м2, реших все пак да попитам за скорошни впечатления за текущите модели и марки керемиди.
Днес ми обърнаха внимание на ВОС TILT. Били на добра цена и относително добри.
В същото време ми препоръчват Tondach или Mladost.
Очевидно цените варират в големи рамки в зависимост от покривност, здравина и още куп параметри, които не са ми ясно.
Надявам се някой да може да сподели мнения и препоръки.
Благодаря предварително.

Тема "избор керемиди за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: