• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 41
Всички въпроси за вилата.
ZMeyGorianin - майстор
Oбясни по-подробно, ако обичаш! Имам излят бетон 3.5х3.5 м. и сега слагам върху него надуваемия басейн. На нивото на терена е. Отдолу има 30 см. наредени едри камъни и чакъл за пълнеж. Върти ми се една идея да го иззидам с оградни блокчета, арматура и бетон в кухините, но не съм наясно дали ще иска допълнително укрепване по стените на тази дължина. Смятам да дигна четири реда х 20 см=80 см.
Бетона 4-та година не е мръднал-без напукване или слягане, а е на открито!
hidrazin - майстор
Вероятно Бат Иво говори за вкопани басейни.
:partyman:
VLADO66 - майстор
Това с блокчетата ми се вижда по трудоемко,а как се вибрира бетона :? Аз докато иззидам вече ще съм направил кофража и ще съм отлял.
Бат Иво - специалист
Да за вкопан басейн става на въпрос.
Довечера снимки.
Няма нужда от вибриране,зида се за 3 дена от един човек.
При повече хора по бързо.
Целта е да излезе по евтино а не по бързо.
2-3 дена разлика не си заслужават разликата в парите (по не в Испания).
hidrazin - майстор
Ще са ми интересни снимките. Ако може повече информация за арматурата - как е свързана и сложена и дебелина.
:partyman:
filmatoplo - майстор
Пластмасово корито тип леген -не , миналата година монтираха 2 такива басейна тук , няма да ви казвам какво стана с тях -и двата пропаднаха и се изпочупиха тръбите .Наново се копаха басейните около тях , повдигаха и укрепваха -ужас [-X .Най добре -бетонен , ами монолитна работа , зидан не съм виждал -но рано или късно ще поддаде , и ще се напука .Моя- мисля да го направя със дебелина на стените 25-30 см с двойна армировка като -шайбите :wink: .Тръбите са лесни но, не и за пренебрегване като сложност , мисълта ми е по скоро за много точно определяне на водното ниво и поставянето още в кофража на скимери и дузи .Само като идея ми е -водата от детски по-плитък басейн да се излива в големия -да се получи мини водопад , ей тъй за кеф , инак е скучно и да има снимки :wink: .Малко смях -дечицата ще пишкат в детския , и от там ще тече на големите на главите :lol: -важното че водата ще е по-затоплена :yawinkle: . А , да питам -правоъгълна форма или овална -при коя се печели повече използваемо место :? .
VLADO66 - майстор
Филме,сериозно си решил да гъделичкаш чехкините с рулетката.Сигурен ли си че това което си го замислил е по-леко от стъклопласта и няма да пропадне-въпрос е на основа.Стъклопласта може да го замонолитиш с бетон отсрани.
bulhomes2 - майстор
Филма с басейна все ще купуваш и оборудването за него. Що не си избереш откъде ще го купиш и от там ще ти кажат кое-как. Даже от една бургаска фирма ми направиха проект без да имат интерес да правят строителните работи. Пък и мацката беше готина... :partyman: Нал' си гларус...
filmatoplo - майстор
Класиката е бетонен :wink: ,легени -не.Какъв проект , на бетон и арматура ли :? -коя фирма .
VLADO66 - майстор
Въпрос на бюджет,дето се вика.И двете системи имат плюсове и минуси.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: