Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
iivanov - майстор
За чука ти трябва много,ама много точно око и сигурна,ама много сигурна ръка.Единственото изискване към препаратите за ектопаразити е да са слаботоксични за топлокръвни.Иначе действието им е еднакво с тези за РЗ.На някои и акт в-во е едно и също.
caribi - специалист
Сигурно не е точно така, активното вещество на препаратите против ектопаразити при селскостопанските животни и домашни любимци, най вече тези които се прилагат чрез разтваряне във вода и последващо пръскане или къпане, са на базата на алфа-циперметрин, вече някои производители ги правят микрокапсулирани с цел последващо по-дълаготрайно отделяне на активната субстанция. Другото изискване към препаратите за животни за което се сещам на прима виста е да не са фосфоро-органични.............А иначе и с чука може, не съм уточнил дали е лесно , трудно , каква ръка ти трябва и какъв мерник :weedman: Исках в предните постове просто да кажа на човека как да си разреши максимално добре проблема с най-подходящите и законово разрешени за употреба препарати. :-D
iivanov - майстор
Колега caribi,така е.Всъщност пеем една песен ,но аз като земеделец,а ти като спец по ДДД.Децис/делтаметрин/,вазтак/алфациперметрин/,суперсект мега/циперметрин/са все синтетични пиретроиди.Целия клас е сравнително слабо отровен за топлокръвни.А органофосфорните,които споменаваш са всичко друго,но не и това.Дори мисля,че имаше такъв клас БОВ.Идеята ми е,като си напръска доматите,да напръска и бълхите.А все още съм привърженик на защитните растителни пояси. :partyman:
caribi - специалист
:yawinkle: Така е , просто казвам точната схема с която да отровиш гадините. Просто рецепта-изпълняваш написаното с точните препарати, точната концентрация и начин на прилагане и ефекта е налице. Хората да не се заблуждават че щом е едно и също активното вещество , значи няма значение какъв е препарата. Е там е разковничето че не е така, примерно най често внасят субстанция циперметрин и да видиш какви етикети с най различни наименования му лепят , ум да ти зайде! Докато цитираните от мен препарати засега не ги магарят , понеже имат характерен цвят , консистенция ,миризма и т.н Може и на тях да намерят заместител, ама засега няма :partyman: И според мен в тези препарати ако са от "марков производител" , мисля че има и още нещо за да има съответния ефект :yawinkle:
iivanov - майстор
Тук ще ти ходя напреко.Не търговското име и производителя са виновни за липсата на ефект.Виновно е неразумното използване.Ако примерно 2 години пръскаш само с едно ак в-во,на третата можеш в разтвора да сложиш течен сапун.Така и така ги къпеш... :-D
gunoff - специалист
iivanov написа:
Колега caribi,така е.Всъщност пеем една песен ,но аз като земеделец,а ти като спец по ДДД.Децис/делтаметрин/,вазтак/алфациперметрин/,суперсект мега/циперметрин/са все синтетични пиретроиди.Целия клас е сравнително слабо отровен за топлокръвни.А органофосфорните,които споменаваш са всичко друго,но не и това.Дори мисля,че имаше такъв клас БОВ.Идеята ми е,като си напръска доматите,да напръска и бълхите.А все още съм привърженик на защитните растителни пояси. :partyman:

Точно така - въобще не са слабо отровни въпросните БОВ ( бойни отровни вещества ) - Зарин, Зоман, Табун и др Vx газове на основата на 5 валентен фосфор...
Аз бих бягал надалеч от подобни "каквидаекръвни" отрови.

Аз ползвам Фендона - в по-голяма концентрация - като за кърлежи. Безопасен за деца...Може да се влиза веднага. Не е скъп. Пръскам веднъж и след около седмица пак. Използвам в комбимация с препарат за третиране на кожата на животни - иначе ако не се пръска кучето и около кучето няма смисъл...
Българският Регент ( чуждостранните варианти са доста скъпи и ги продават за капване върху каишки и др ) е може би най-ефективен, но го забраниха за пр-во - странно, когато се произвежда навсякъде другаде...Активната съставка е фипронил, като във Фронтлайна за дом. любимци. Ако се пита във добре заредена ветеринарна аптека ще получите и др.предложения.
caribi - специалист
Абе какви БОВ Ви се привиждат :weedman: Фосфороорганично съединение например е Неоцидол , единственото средство против ектопаразити при домашните животни допреди 10-12години, е то е забранено вече :partyman: :fball:
VLADO66 - майстор
С каквото и да се пръска при положение че причинителя.а именно съседските животни остава.няма да има дълготраен ефект.Има наредби на общинските съвети които забраняват отглеждането на селскостопански животни в населените места.
gunoff - специалист
caribi написа:
Абе какви БОВ Ви се привиждат :weedman: Фосфороорганично съединение например е Неоцидол , единственото средство против ектопаразити при домашните животни допреди 10-12години, е то е забранено вече :partyman: :fball:
Сам си си отговорил :partyman:
iivanov - майстор
VLADO66 написа:
...Има наредби на общинските съвети които забраняват отглеждането на селскостопански животни в населените места.
Ми да ходим по селата тогава и да отстрелваме на бабите кокошките.Може и някоя козичка да ударим. :lol:

Тема "Заобиколен съм от бълхи......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: