• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
juvigy - специалист
Имам едно хитачи 18в и изведнъж спря да работи. Според мен спусъка се е прецакал.
Подлежи ли на ремонт тоя спусък и как да тествам дали е той?
Дадох от батериата ток директно на мотора и направи 1 оборот ама жичките беха много тънки и загряха много
може да са се стопили.
pipilica - майстор
Спусъка не подлежи на ремонт, най-добре потърси сервиз и си вземи нов спусък. Провери четките на мотора може и те да са отишли. Спусъка може да го провериш с 12 волтова лампа.
zmiori - специалист
pipilica написа:
Спусъка не подлежи на ремонт, най-добре потърси сервиз и си вземи нов спусък. Провери четките на мотора може и те да са отишли. Спусъка може да го провериш с 12 волтова лампа.
Ако има коренна разлика м/у 12 и 18 волтовите машини съм съгласен. Ако няма значи може да се ремонтира. Отварясе внимателно спусъка зачиствасе внимателно и се замерват елементите най често се прецаква краиния транзистор, внимаваи като отваряш че същия ползва една част от корпуса за радиатор.
Започни от моторетката захраниг я с дебели жици от батерията после смени поляритета и виж дали се реверсира и работи нормално , ако ДА тогава търси причината във спусъка.
Ако не си сигурен във възможностите си не го барай послушаи колегата и потърси помощ. /там е комбинация от финнамеханика и електроника.
Успех.
juvigy - специалист
Естествено че замерих напрежението преди и след спусъка при натиснат спусък.
Преди спусъка - 20+В след спъсъка 0В . Та затова си мисля че е той виновника.
Четките изглеждат добре , ама не съм ги инспектирал стабилно. Самия спусък изглежда
капсулован - нема никакви винтове по него освен 1 медна пластина около него която предполагам
е за охлаждане. Някой няма ли 18 или 14.4в дрелка/винтоверт с изгорял мотор?
hidrazin - майстор
Ами и да има надали ще ти пасне - най-малко закрепването и габаритите ще са други.
А относно капсуловането - няма нещо дет не моем да отворим. Виж за затварянето -
гаранция нема.
:partyman:
fox_vt - майстор
То винтове на спусъка няма и да намериш обикновенно са на щипки ама от хитачи може да са се изгаврили и да са го лепнали а със лепилце я със ултразвук все гадни за отваряне и почти невъзможни за затваряне елементи.А сигурно ли е че мосфета не е от вън нейде :?
pipilica - майстор
Почти винаги се поврежда графитния слой на потенциометъра и ремонта не е възможен.
Преди време си купих от сервиза на Бош около 20-30 лева беше.
juvigy - специалист
Отворих го най - накрая . Вътре имаше доста нагоряло. Докато го отварях естествено го посчупих.
Ще трябва ново отнякъде да намеря.Некав от Пловдив ми поиска 60лв за такъв спусък.
Kumay - майстор
Освен от Драгозов, може и в Габрово да провериш. Цената, която са ти поискали е реална!
А за Хитачи и непостоянна.... Може и по-висока да ти обяви някой, но не защото иска да спечели повече от теб!
Затова не се занимаваме с Хитачи! :?
  • 1
  • 2

Тема "РЕмонт на Винтоверт Хитачи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: