• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
jimi1966 - напреднал
Съвет.Изнамерих из мазето ръчна пръскачка пластмасова.Маркуча където влиза в помпата се е счупила пластмасовата гайка,която го държи да не излиза навън.Гайката е с вътрешен диаметър ф16,5мм. и с резбомер премерих че отговаря на 10G 3/4-13/16.Откъде мога да си набавя или закупя такава гайка.Изобщо има ли някъде резервни части за ПВС пръскачки.Д е метална всичво може да се пригоди но това не смея,че разваля ли резбата няма оправяне.
kiss9402 - специалист
Здравеййй, каква марка е пръскачката :? Ако е нещо от сорта на Rosy, Matabi, Gardenia може да се измисли нещо. Иначе ако е от китайските ментета много трудно ще намериш точната "гайка" за да притисне конуса без да тече.

Поздрави !

П.П. - Ако не намериш опитай на стругар, но при затягането внимавай да не прецакаш пластмасовата резба. :wink:
255388 - специалист
Здравейте, някаква препоръка за пръскачка около или по-скоро до 30лв.? Предпочитам от тези гръбните. Ще се ползва за пръскане на лози и други растения. Обекта не е голям. Предполагам 10-15л. Какво мислите за тази?
На jimi1966: комплект гайка, маркуч, ръкохватка и дюзи има под път и над път по пазарите за "без пари".
на 255388: Вчера в магазин "Алати" Пловдив такава пръскачка имаше на цена 17 лв и стотинки. И в други магазини в Пловдив съм виждал на подобна цена.
Дано да съм бил полезен. Поздрави на всички!
Johny - майстор
Виждал съм в Биколаж резервни комплекти - разни.
Пръскачка 15л е тежка. Вземи си 10-12л. Не купувай най-евтинита, за да не я плащаш 2 пъти. Нищо че е за малка площ.
255388 - специалист
Замислям се за тази Пръскачка 8л. POWER PLUS. Единствено си мисля, че ще и трябва допълнително удължител и някакъв двоен/троен разпръсквач.
VLADO66 - майстор
За двоен или троен разпръсквач трябва да си назначиш помпиер,който да ходи след теб и да извършва възвратно-постъпателни движения с бясно темпо :-D
Johny - майстор
Ако мислиш за себе си, вземи гръбна пръскачка. Не е много по-скъпа, но е устойчива и удобна за работа. Ако вземеш това от снимката, ще си спомниш за думите ми още след първите 10 мин. работа.
255388 - специалист
Видях и такава в Бриколаж. Въпроса е, че независимо дали пръскачката струва 15 или 40лв., няма как да знам дали механизма е здрав.
VLADO66 - майстор
Гардена правят читави неща.Аз имам ROSSY 22литра от над 10год. и я взех с презумпцията че вътре може да се сипе и много и малко,а обратното не.
  • 1
  • 2

Тема "пръскачка за градина-ръчна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: