Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
radius - майстор
Разговора върви в посока GSM клетки, за WiMax-a не съм говорил.
Можеше да си спестиш обидите, разбирам че си много отворен, щом търсиш конфронтация. Кой ли е комплексара?
Кое в постовете ми е грешно, г-н Практик?
Виж хората какво изследват , после ми разправяй кое било измерено http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22676049
fox_vt - майстор
До колегата силвемастер ще се наложи да те разочаровам антените са насочени но това в никакъв случай не значи че не излъчват надолу освен ако не ходиш на покрива за да имаш сигнал.С други думи искам да кажа че антените са насочени с няколко градуса надолу за да може покривната площ да е с формата на чадър и да има покритие все пак.Това значи че според наклона на излъчвателя може да се пресметне на колко метра ще бие точно в последните етажи на околните блокове,а вече дали ще е вредно лъчението на толкова метра е друг въпрос.
stivemaster - майстор
Каквото и да си пишем има няколко вида хора които водят дискусиите единия тип е човек който има довод и е готов да го сподели с цел да провери дали е оборим като е готов в дискусията да промени първоначалното си мнение , втория вид е готов да сподели мнението си само за да осветли другите участници ,но не и да го променя каквото и да чуе.Третия вид има мнение което защитава но хал-хабер няма дали е прав или не е ,първоначално представя мнението си ,но виждайки че не е добре прието просто показва че не му пука изобщо за спора ,щото няма капацитета да участва.Така не ми се пише много ама има поне 20 типа поведение.
Така стигаме до интересчийските типове поведение или до лобистките такива - те биха могли да се разделят на два подтипа :убедени подържници (например студенти еко активисти ) и професионалните или обичайните такива.
Ще дам един описателен пример в съвсем друга насока в опит да не поляризирам участниците но да обясня какво имам предвид :
В последните четиридесет години процента на пушачите в Сащ е паднал наполовина ,вече има порастнали деца на децата на отказали цигарите хипита . Според някои цигарите имат основна вина за рака на белия дроб но въпреки всичко случаите на рак са намалели едва с 0.6%.
Така че като говорим за "вредно" дали знаем какво е вредно и какво причинява разни неща.Има неща които за организма са вредни но не променят настройката му и не могат да му причинят големи щети защото всеки организъм може да се бори с определени влияния , но да правим изводи невинаги е еднозначно.
fox_vt - майстор
Доказано е че продължителното говорене по гсм е вредно но там разстоянието е много малко директно си облъчваш мозъка.Досега съм говорил само няколко пъти по 15 мин и един път 30 мин и после ми пареше ухото чак.Ако има някой който работи със такива антени да каже с каква мощност излъчват щото да не се окаже че рутера ви в къщи който ви пръска нета за лаптопа има по голяма мощност отколкото антената на отсрешния блок :-D
Leon - специалист
fox_vt написа:
.........щото да не се окаже че рутера ви в къщи който ви пръска нета за лаптопа има по голяма мощност отколкото антената на отсрешния блок :-D
Ами лаптопа, който е в непосредствена близост до теб.

Тук възниква въпросът - нужно ли е когато двама с "нормален" слух си говорят, единият да вика и крещи? (не че не се случва).

Тогава защо е нужно телефонът да излъчва с мощност 1W, a клетъчната антена с например 100W.

Един отговор е, ако телефонът е далече от антената, да може да я чуе. Но антената ще чуе ли телефона?

Друг отговор е, че телефонът има по слаба чувствителност т.е. по "слаб слух". Ама дали е така, могат да се изкажат специалистите.

Ако пък са с равни мощности, то тогава по притеснителен би бил телефонът.
radius - майстор
stivemaster написа:
Каквото и да си пишем има няколко вида хора които водят дискусиите ...
Не видях отговор на въпроса ми от предния пост. Ти явно си от тези, които пускат безпочвени обиди, поне за мен непонятно защо. Аз си мисля че съм от първия тип, а ти от третия.

Леон, телефона си контролира мощността в зависимост от силата на сигнала.
fox_vt - майстор
Леон предположението ми е че антената трябва да има 100W мощност а телефона 1W (условно разбира се)защото телефона е с много по малка антена също е ограничен откъм усилване на сигнала заради батерията.Антената от своя страна е голяма и лесно приема и усилва слабия сигнал от телефона и затова не е проблем.Това са мои разсъждения и не претендирам да са верни но по пътя на логиката и ел техниката си мисля че съм прав.
stivemaster - майстор
Отговора Радиус е следния - никъде не си сгрешил просто приех отговорите ти за такива на човек с интереси против разполагането на клетки по този начин и се опитах да ти покажа че зная за какво става въпрос.Ти сам каза че еднозначен отговор за свързаност между тези лъчения и медицински показания няма.По една случайност съм домоуправител и като ти казвам че е мерено излъчването ти може и да не ми вярваш
А иначе ,аз не се притеснявам и да се извиня ако се налага.
krasigogo - специалист
Относно GSM антените - колеги, ако прочетете малко за йонизиращите лъчения, друга песен ще запеете, или поне част от вас. Друг е въпроса до колко т.н. спецове лансират тезата че това не са ЙЛ.
В документи на МКРЗ, както и в документи от подобни организации е записано че безопасна доза йонизиращи лъчения няма.
Е какво по добро доказателство от това за антенките над вас, които са източник на такива ЙЛ.
Защо ги забраниха над училищата? Поради безпаричието на МОН или друго?
Като специалист в областта никога не бих позволил това да се случи, та било и "безопасно".
Но вие си знаете.

PS: На децата ми телефоните са на поне 2 метра от главите им нощем,заради факта че погълнатата доза е правопропорционала на времето на облъчване и обратно пропорционална на квадрата от разстоянието. Ако не пазите вас, поне хлапетата пазете - те не знаят какво е това.
radius - майстор
stivemaster написа:
Отговора Радиус е следния - никъде не си сгрешил просто приех отговорите ти за такива на човек с интереси против разполагането на клетки по този начин и се опитах да ти покажа че зная за какво става въпрос.
Е трябваше да ме наругаеш на база предположения? Нямам интереси против, освен от хуманна гледна точка. А тия които измерват не бих им вярвал, на този етап връзката между медицината и техниката в тази област е скъсана.
Пак ще кажа- НЕ ВСИЧКО, КОЕТО НЕ МИРИШЕ И НЕ СЕ ВИЖДА, Е БЕЗВРЕДНО.

Тема "Антени за GSM-и на покрива???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: