• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
gotiniq7 - специалист
Не виждам за какво да се плаща омразната на всички гражданска отговорност, един добър шосеен велосипед развива 50 км/ч без проблем. Аз с моя развивам 45 км/ч. И за каква категория става въпрос в крайна сметка? Изпит пред КАТ с велосипед ли? Дай да направим простата сметка, един нормален байк тежи 15 кг, 5-6 кг мотор и 5 кг батерия и аз 80 кг са 106 кг. Ако се качи някой 90 кг на байк 15 кг стават 105 кг. Е питам аз 105 кг ще смачкат гълъба дето го даде за пример баш като 106 кг на ток. Ама ако засилят всички велосипеди да са с гражданска ще им припари на дирниците мисля. За това бъдете готови за протести, първия съм аз със знамето.
Последна промяна от gotiniq7 на пет юли 06, 2012 12:32 am, променено общо 1 път.
stanetzz - специалист
Не се впрягайте и самонавивайте.
За велосипеди с монтиран двутактов двигател не се иска нито регистрация, нито книжка, нито гражданска. Същият двигател е 3-4 пъти по-мощен от нашите, и с него велосипедът си е истинско МПС.
На нашите двигатели къде пише, че са по повече от 250W ? Нека го замерват полицаите, ако искат.
ludiagsm - специалист
Вчера поръчах този контролер http://www.ebay.com/itm/251011458212?ss ... 1439.l2648 да видиме дали конрадския мотор държи на 72 волта и какво става с максималната скорост и пробега ;P
ludiagsm - специалист
:)
Последна промяна от ludiagsm на пон юли 09, 2012 8:23 am, променено общо 1 път.
zach_82 - специалист
ge6aaaa3 написа:
На 24 не е ли алтернатор?
Ами човека е фен на "Волга Газ 24" и ги реставрира. Каза че имал 2-3 такива динама и ще ми даде. Но в момента е в чужбина и чакам да се върне.
val4o89 - специалист
PCL82 написа:
Доколкото знам има европейско законодателство по въпроса, което още не е синхронизирано у нас. Между отделните страни членки има малки разлики...
Всъщност има огромни разлики. Нашето законодателство е толкова назад, че въпроса с електровелосипедите ще навлезе след минимум 10 години.
ge6aaaa3 - специалист
Поначало и според родното законодателство някои електровелосипеди изискват книжка... М категория е за МПС с максимална конструктивна скорост 45км/ч. Електровелосипед с двигател с мощност 2-3kW спокойно може да развие 50км/ч... Освен това има и някакво ограничение по мощност. Това, че не е казано точно електровелосипед, не означава, че не се отнася и за него. Ама ми се струва, че и в Германия да ида, пак никой няма да тръгне да замерва мощност или да мери колко ще вдигне... :-D
MMIel - специалист
В Германия никой няма да се захване да си прави такъв велосипед преди да се запознае със законовата уредба. Доста по различен им е манталитета от нашия :).
Хей, Лудия, с нетърпение очаквам да видя резултатите от покупката ти :)
И накрая да се похваля - Вече навъртях 500км на ток!!! Много съм доволен :) А от понеделник ще съм на 48в за постоянно. Цяла седмица чакам Конрад да получат батерии 9Ач. Днес ми казаха, че не са получили. Поглеждам разочарован в продавалника и гледам една чисто нова LAVA на 25лв, че и от моя град :-D . В момента я дозареждам, а в събота или неделя ще и търся място по колелото.
sasko12345 - специалист
Мойте са 4 по 12ач яко тежат изкарват 10 км и са леж паднали а пък и доста страдаха от изпускания и други демиджи преди да намеря начини да ги закрепя за колелото.
MMIel - специалист
Наместих я пред кутията, където са останалите 3 и контролера. 43км/ч без натоварване и по наклоните надолу. 38-40км/ч на равно при заредени батерии. 32-34км/ч на равно след 10км пробег, като зелената лампа на индикатора на батериите не изгасва при плавно потегляне, а когато натисна ускорителя докрай при потегляне зелената лампа загасва за съвсем кратко колкото да отлепи и пак светва. Струва ми се, че ще изкарат поне 15км.
Да не би да са ти стари батериите или не ги зареждаш докрай?

Прикачен файл

Picture 0098.jpg

Прикачен файл

Picture 0099.jpg
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията: