• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mitev75 - напреднал
radius написа:
Той профила позволява, но наистина ме спира това за заключването, а и си мисля, че една врата с прозоречни дръжки и обков, може по-добре да се регулира. Но главно ме спира това за заключването, а и ми се иска двуосно отваряне. Така че, гравитирам към прозоречна дръжка без вуншна брава. А отвън ще сложа една хубава дръжка да придърпвам към шнапер, който задължително ще е с регулируема сила на затваряне/отваряне.
SIEGENIA имат такъв обков,хем двуосово,двустранна дръжка и патрон за десерт.
radius - майстор
Мерси, ще разгледам сайта им.
mitev75 - напреднал
VLADO66 написа:
По-лесно се разстройва-механизма е по-сложен и винаги като отваряш трябва да я целиш едва ли не,защото ако мръднеш дръжката леко нагоре и дръпнеш проблема е налице.
За тази цел има така наречените осигурителки,позволяват дръжкат6а да се движи само при затворено положение на вратата или прозореца :supz:
comunikator - специалист
mitev75 написа:
radius написа:
Той профила позволява, но наистина ме спира това за заключването, а и си мисля, че една врата с прозоречни дръжки и обков, може по-добре да се регулира. Но главно ме спира това за заключването, а и ми се иска двуосно отваряне. Така че, гравитирам към прозоречна дръжка без вуншна брава. А отвън ще сложа една хубава дръжка да придърпвам към шнапер, който задължително ще е с регулируема сила на затваряне/отваряне.
SIEGENIA имат такъв обков,хем двуосово,двустранна дръжка и патрон за десерт.
Те такова "животно" нема!!!
miliad - майстор
Малко офтопик: Снимка на един "Фолксваген"

Прикачен файл

РЎРЅРёРјРєР°0140[1].jpg
radius - майстор
То направо лимузина тоя VW. С прозоречен профил ли е ?
miliad - майстор
За врата. 400/220 е размера на габарита.
radius - майстор
Колеги, почти поръчах, но нещо ме оздачава в плащанията.
Както казах , фирмата е голяма, може би най-оборотната във Варна, но това не е довод.
Значи, аванс 50 % и финално плащане преди монтажа. Т.е. никаква гаранция и защита за мен като получател на услугата. За мен е справедливо напр. да останат едни 10%, да не кажа и повече за след монтажа. Как практикувате във вашите фирми, а ако сте клиенти как сте плащали?
EDI - майстор
Е, айде сега, предварително плащане.Не бих си поръчал нищо от тях, ако щат да са единствени в града.Аз винаги плащам когато видя готовия продукт, никакви аванси.Която фирма не е съгласна с това, отпада от списъка ми, когато си купувам нещо.
stiv1961 - майстор
За други фирми не знам, но тук в Стара Загора повечето дограмаджийски фирми/ вкл. и ние/ се работи с 50% авансово плащане и след монтажа- остатъка. В някои случаи/ при по- големи суми/ се разпределя така- 30% аванс, 50 % след монтажа и 20 % 10- тина дни след монтажа/ в зависимост как е вписано в договора/. И не забравяй за гаранцията- при нас е 3 години.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 21

Тема "Избор на дограма, монтажник и още нещо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: