Ел. инструментите. Консумативи.
barborino - специалист
Здравейте!
Имам сондаж 18м и в него пускам едно бибо, което е с 8м.кабел. Как да удължа кабела без да режа щепсела(помпата е нова с 2 год. гаранция) и да гарантирам на връзката водонепроницаемост?
dragozow - майстор
Трябва да срежеш кабела и да загубиш гаранцията или да разглобиш помпата. Що не си купиш сондажна?
ebahti - майстор
Te....кабел 3а ел. косачка :wink:

Прикачен файл

KABEL_p.jpg.png
barborino - специалист
Точно с този кабел не става. Нивото на сондажа варира от 12м до 2м при водочерпене.
barborino - специалист
С разглобяването на помпата, как мога да го удължа!? Основата е залята със смола, трябва да се грее и пак гаранцията заминава. :?
dragozow - майстор
Няма как, има защита от българи. Вибрационната освен че евтина други предимства няма. Отделно че не е добре за сондажа. Една прилична помпа с двигател в масло и възвратен клапан струва около 300 лв. Там може да наставяш кабела колкото искаш. Отделно че дебита ще е поне 3 пъти по-голям и ще я имаш дълго време.
mitko64 - майстор
При мене е 16м кладенец, бибото е украйнско пак мисля с 8 м кабел. направил съм си удължител с кръгла розетка на контакта като снимания горе. щепсела и контакта са пристегнати с тънка медна тел да не се изключи от тежестта. Отгоре по- дебела найлонова торбичка, плътно бандажирана с изолациона лента за ел. инсталации. И така повече от 8г.
barborino - специалист
mitko64 написа:
При мене е 16м кладенец, бибото е украйнско пак мисля с 8 м кабел. направил съм си удължител с кръгла розетка на контакта като снимания горе. щепсела и контакта са пристегнати с тънка медна тел да не се изключи от тежестта. Отгоре по- дебела найлонова торбичка, плътно бандажирана с изолациона лента за ел. инсталации. И така повече от 8г.
Щепсела и контакта потопени ли са във вода? Ако няма проблеми ще го удължа.
mitko64 - майстор
Как потопени, това е абсурдно. При мене не вдига ниво повече от 4 м. Ако е потопена такава връзка трябва да се търси муфа и заливка с епоксидна смола. Тогава гаранцията ти пак загива.
barborino - специалист
Дааа, няма да стане с удължаването! :sad:

Тема "Как да удъжа кабела на помпата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: