Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Привет на всички форумници. Въпроса ми е глупав, но след дни и нощи ровене в Интернет не можах да открия нещото което ми трябва. Извинявам се ако не е точно по темата, но намирам че е принципно свързан. Първо да напиша какво имам и какво искам да получа. Общо взето имам Грец издържащ 1200V / 50А . Трябва ми устройство което ми позволява да регулирам тока и напрежението при положение че товара е късо.(както при електрожен) Казаха ми че ми трябва регулируема схема за ограничаване на тока, но 1во при положение че товара е късо не знам какво че се получи и 2ро ако става така от къде да намеря схема за голям DC. И може би най-важното - устройството да може да работи непрекъснато!!! Смисъла на устройството е правене на опити за по висша цел... Благодаря ви предварително :prayer:
Virtuozo - специалист
:shock: Не съм някакъв специалист ама такова нещо май още не е измислено. Електрожените работят в кратковременен режим и пак пукат като фъстъци а и тяхната работа не е точно късо съединение ако вържеш масата и електрода и ги стегнеш с болт познай какво ще стане. Освен това хайде да речем че може да се постигне, каква консумация ще има това нещо с 50 амперовите диоди и какво ще бъде печка от проводници и електроника и нищо повече :)
Иначе ако не съм разбрал правилно и става дума за нещо като два електрода разположени на малко разстояние един от друг между които се образува непрекъсната ел дъга от високо напрежение това вече е друг въпрос ама 1200 волта ще са малко за такъв проект.
Virtuozo - специалист
Иначе по темата ето материала за направа на електрожен
Изображение
Изображение
Изображение

КРАКРА Е 01 У хиляди бройки и все успешни!

http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 7&start=20 Ето го линка той си е от сайта ама кой да търси :cool:
baretata_7_62 - специалист
Със 2-3 акумолатора свързани съм чувал виждал из интернет, колкото пвече акумолатори толко повече ампераж :) и едно зарядно за тях за да ги зареждаш :)
Krass - майстор
baretata_7_62 написа:
Със 2-3 акумолатора свързани съм чувал виждал из интернет, колкото пвече акумолатори толко повече ампераж :) и едно зарядно за тях за да ги зареждаш :)
Колкото повече акумолатори, толкова повече напрежение.
fikata - майстор
Колкото повече акумолатори, толкова повече напрежение.
ако са свързани последователно, Кразе :-D
Значи тактиката е следната. Опитвам се да направя електролиза на вода. Тъй като клетките са потопени във вода, значи е късо. Никъде не намерих има ли ток на насищане водата. трябва ми прав ток заради електролизата, но ако го свържа така водата ще иска повече и повече.. и за това ми трябва устройство да пробвам... а бе с прости приказки ми трябва ТЕС (регулируем I и V), който работи в режим на късо. Благодаря много за материалите, ще влезнат в употреба :)
Поздрави
sstefanov - майстор
Ами вземи си електрожен или си пусни нова тема. Не взимат пари за това.
И си нещо в грешка. Нито при електрожена е късо, нито в твоя случай.
Къси са ти знанията.
baretata_7_62 - специалист
Късо е като ти зелпне елктрода :)
sstefanov - майстор
Това не е нормалния режим на работа, нали?

Тема "самоделен електрожен съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: