• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 132
Всичко за дърводелството
caffe_88 - специалист
Здрвейте колеги смятам да използвам светла патина и ще ми трябва бял цвят за контраст а за бял байц не съм чувал да има дайте съвет с какво даго замена е както тука искам ефекта/

Изображение
mumar - специалист
Не разбрах какво точно ти трябва, но това, което си показал, не е ли вапцано в бяла боичка и после патинирано? :?
Слабост са ми подобни работи /и действия :mrgreen: / та проявих интерес...
Имам предвид такова нещо- като техника и боички, май ефекта ще е същия, та няма да ти трябва и бял байц /имало такъв във Вамко, но аз предпочитам други методи/
http://www.liveinternet.ru/users/4723802/post219589059/ - от стъпка № 8
http://www.liveinternet.ru/users/3632219/post199796063/ - от № 4 нататък
Нека и по- знаещите и можещи да си кажат тежката дума
Sharkolia - специалист
Щях да спомена нещо подобно ала гледам Кадафи ме е изпреварил. :-D
Акрилен грунд /обикновенно е бял и ще мине за боя/ взависимост от желанието ти лакираш/не лакираш с акрилен лак и отгоре патинката като полагаш старание да я разпределиш артистично.
От значение ква патина имаш ще рече ,че може да лакираш с прозрачен лак цялото изделие отгоре или да оставиш само на патина ,аз предпочитам само на патина.
caffe_88 - специалист
Sharkolia написа:
Акрилен грунд /обикновенно е бял и ще мине за боя/ взависимост от желанието ти лакираш/не лакираш с акрилен лак и отгоре патинката като полагаш старание да я разпределиш артистично.
От значение ква патина имаш ще рече ,че може да лакираш с прозрачен лак цялото изделие отгоре или да оставиш само на патина ,аз предпочитам само на патина.
добре пич акрилен грунд аз не съм ползвал такъв и искам дате попитам след като го нанеса имали нужда да запечатвам с безцветен грунд за дърво (в смисъл щото ако е баиц трея безцветен грунд дасе запечати зада несе слеят и после дане можеш да истъркаш патината)и ако да на водна основали тре да е или не в смъсъм да не се скоси патината ми е на восъчна основа/

как върви като цена в магазините///
Sharkolia - специалист
caffe_88 написа:
Sharkolia написа:
добре пич акрилен грунд аз не съм ползвал такъв и искам дате попитам след като го нанеса имали нужда да запечатвам с безцветен грунд за дърво (в смисъл щото ако е баиц трея безцветен грунд дасе запечати зада несе слеят и после дане можеш да истъркаш патината)и ако да на водна основали тре да е или не в смъсъм да не се скоси патината ми е на восъчна основа/

как върви като цена в магазините///
Скии ся .Грунт в художествените искуства не значи кермиденият на цвят грунт за метал ,който си свикнал да наричаш грунт. Грунт може да бъде всичко което ти дава равна повърхност и добра основа за по-нататъчна работа. Т.е разбирам ,че ти искаш да остане на байц,както вече си го байцвал???
Акрилова боя е концентрирана водна боя сиреч немаш грижи с водните продукти.
Патина можеш да си направиш и на водна основа /патината в много случаи не е нищо друго ,а мръсотия по ъглите на изделието/ тва условно казано щото има патини и патини .Водната патина е бързосъхнеща и матова ,а олеовидните са по бляскави.
Можеш да нанесеш восъчна патина на акрилова боя ала е добре да си правиш проби за да видиш предварително ефекта.
Винаги е добре слоевете да ги отделяш един от друг. Добре ще е да минеш байцната част с некво безцветно покритие ,да речем отново на водна основа лак или там квото е имаш на ум на водна основа./много не разбрах текста ти ала оставам с впечатление ,че вече си байцвал ?/
Някъде на предните страници пък колегата от Италия е написал и една рецепта за байца ,петната,липсата им и появата им четни си я:)
Ще ти дам рецепта за водна патина ,как сам да си направиш.
Водна патина :
Пигмент,вода и латексово лепило. една част латексово лепило в две части вода се разбъркват добре докъто сместа стане еднотипна без разните му там бучки и тнт.После в отделен съд една част вода и една част пигмент/къвто си решил да бъде цвета и тнт/ се разбъркват .Смесваш двете съдчета в едно и бъркаш до получаване на еднородна смес.После оставяш известно време да престои ,отгоре ще се оталожи водата ,която изливаш и имаш патина готова за работа.
И след целият този ферман да спомена само ,че според мене не би следвало да има проблем ако вече БАЙЦВА,ИЗСЪХНАЛА повърхност третираш направо с патината на восъчна основа :Д
Sharkolia - специалист
Въщност сега гледам горе снимката . Което ме връща на по-горната рецепта :) Незнам що така се отвях в некви байцове и тнт.
Даже колегата ти е дал нагледно със снимки как се прави .

п.п. не целя да те засегна човече ,ала не те разбирам добре кво питаш :-D
caffe_88 - специалист
Колеги някой знаели дали лакът за нокти хваща на дърво и дали след време не пада./..
Здравйте на всички имам въпрос към вас :?:
Купих си режещ трион на лидала наскоро го бяха пуснали и си го взех , работих с него нямаше грешка обаче ми се скъса режеща лента и трябваше да я сменя направих всичко както е описано в книжката , но след като я пусках машината режеща лента се отхвъркваше не разбрах къде е проблема има и още нещо изгубил съм две преставки които са показани отдолу и се чудя да не би заради тях да ми отскача режещата лента . :idea: :idea: А друго нещо което ми направи впечатление е че когато рязах с машината тези преставки ги нямаше и немога да разбера защо не се получава

Прикачен файл

-98-9-9.JPG а тук е показано къде трябва да стоят на номер 14

Прикачен файл

без име5585858.JPG
а това са частите които ми липсват
без име5585858.JPG (12.86 KиБ) Видяна 4090 пъти

Прикачен файл

без име.JPG това е машината от лидала
rea11ity - напреднал
sedefa написа:
Купих си режещ трион на лидала наскоро го бяха пуснали и си го взех , работих с него нямаше грешка обаче ми се скъса режеща лента и трябваше да я сменя направих всичко както е описано в книжката , но след като я пусках машината режеща лента се отхвъркваше не разбрах къде е проблема има и още нещо изгубил съм две преставки които са показани отдолу и се чудя да не би заради тях да ми отскача режещата лента . :idea: :idea: А друго нещо което ми направи впечатление е че когато рязах с машината тези преставки ги нямаше и немога да разбера защо не се получава

Тия пристави са за ножчета без напречни пинове.
Ножчетата, които са дошли с машината са с пинове, така че за тях не ти трябват приставки.

Единственото, за което се сещам, че може да си объркал е посоката на ножчето. То трябжа да реже когато се движи в посока надолу.
Другото нещо е да го натегнеш добре червената врътка отгоре.

Поздрави,
п.
rea11ity написа:
sedefa написа:

Тия пристави са за ножчета без напречни пинове.
Ножчетата, които са дошли с машината са с пинове, така че за тях не ти трябват приставки.

Единственото, за което се сещам, че може да си объркал е посоката на ножчето. То трябжа да реже когато се движи в посока надолу.
Другото нещо е да го натегнеш добре червената врътка отгоре.

Поздрави,
п.
ами в книжката пише , че посоката е надолу и така съм го направил и също така и натягам червената врътка ама пак се вади
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: