Всички имаме коли, нали ?
Иван Златев - специалист
Здравейте в четвъртък вечерта пред работата падаха едни стъкла и едното си хареса моята кола,сега на тавана имам 2 вдлъбнатини колкото нокът,по принцип не ме притеснява това но гледам че боята се е обелила и се притеснявам че ще тръгне ръжда от там,искам да го оправя но ме интересува някой знае ли какъв е кода на този цвят
Изображение
Георги М - помощник
Под капака на двигателния отсек(отпред на гредата или около чистачките) трябва да има пластина с данни за автомобила(цвят, тегло и т. н.). В повечето магазини за автобои биха могли да ти помогнат, стига да не е пребоядисвана.
VLADO66 - майстор
Дори и да намериш фабричния номер,слънцето е променило нюанса.Виждал съм на някои места правят автобои и пълнят в спрей.но за да стане като хората трябва да се пръсне целия детайл(покрива).
Иван Златев - специалист
мен не ме притеснява толкова нюанса все пак е на покрива,просто искам да има някъкво покритие да не ръждясва
25th Hour - специалист
Моля престанете с тия спрейове..не стават а и за таван е много тъпо като цяло.

Колега Кода на боята го има на табелката на предната маска отгоре. Имаш 2 цифри за тегло. Едната е на колата, другата е на колата пълна. Отдолу пише номера на боята. Виж го трявба да е B180
Иван Златев - специалист
Да видях табелката пише JRJ зад него има още нещо някакви цифри и букви само това JRJ ли ми трябва или да запиша всичко
25th Hour - специалист
На маската отпред, до заключващия механизъм имаш една табелка подобна на тази, но предполагам, че е черна със сиви букви. Там пише цвета на автомобила. Тук можеш да видиш в случая е L701

http://www.opelgt.com/forums/images/dto ... 5/2499.jpg

Като е ясно цвета вече нюанса се докарва. Тая е проста боя, няма да има проблем... мисля, че при теб боята е B180 но провери все пак.. ако съм познал значи съм голяма работа... хех шегичка...

Ето тук се вижда идеално

Изображение
Иван Златев - специалист
вече казах че на моята пише на табелката JRJ
Иван Златев - специалист
Бях убеден че пише JRJ но аз друго съм гледал,цвета се оказа E261

Тема "какъв е кода на цвета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: