Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
solo5 - майстор
След време за хола ще ми трябва една масичка, която да е на нивото на диван или "нещото" за сядане, което ще купя/направя.
В същото време маса с тази височина е добра за пийване и мезене, но за хранене си трябва по висока маса.
Като се замислих ми се струва добра идея за маса с телескопични крака :?
rum_sz - специалист
Плот 80-160 дебелина 25мм- 20лв

Кант 1мм 4лв

Крака 6м прът 60-60мм- 18лв

Прахово боядисване пръскане
перлен лак на краката 25лв

Планки и стъпки на краката 10лв

Може да цепиш дърва на плота :-D С лакти да се подпреш :) Юмрук да удариш на плота ако се налага :-D

Прикачен файл

P2090028.JPG
P2090028.JPG (66.6 KиБ) Видяна 5989 пъти
rum_sz написа:
Плот 80-160 дебелина 25мм- 20лв

Кант 1мм 4лв

Крака 6м прът 60-60мм- 18лв

Прахово боядисване пръскане
перлен лак на краката 25лв

Планки и стъпки на краката 10лв

Може да цепиш дърва на плота :-D С лакти да се подпреш :) Юмрук да удариш на плота ако се налага :-D
Чудесна маса! Имаш ли някакви чертежи или по-точно как закрепваш металната конструкция?
Здравейте, имам една идея но незнам дали на практика е осъществима :?
Искам кръгла маса Ф120см.на плота, измислих да е от технически камък :roll: , имам крак от масивно дърво...ще бъде в средата на плота :shock: НООООО, как да стане сглобката помежду им - НЕЗНАМ.
Дали ако направя плот отдолу (дървен) който да захвана за крака на масата с по 20см.по-малък от техническия камък, а към него да го залепя с лепило за камък или нещо по-здраво, ще стане?
Или е по-добре да направя някаква друга скара отдолу, за да е устойчива масата както на тежестта от камъка така и от ръце опрени в нея, А? Моля ви, който има идея или опит ако щете нека я сподели! :?:
profy - специалист
jordan8210_10 написа:
...Искам кръгла маса Ф120см.на плота, измислих да е от технически камък :roll: , имам крак от масивно дърво...ще бъде в средата на плота...
Идеята ти е сложна за устойчива реализация -
долу трябва да има хоризонтални опори, а горе също такива хоризонтални подпори.
А връзката на опорите и подпорите с вертикалния крак е твърде трудно да се получи фина и здрава.
Залепването на стъклени или каменни плотове се осъществява със силикон за стъкло.
Изобщо еднокраките маси са най-сложни за постигане на устойчивост,
освен ако не са с два плота, долният изключително тежък (бетон с болтове и гайки).

Имах такава идея, но след развитие проектът е следната устойчива маса с два плота.
Прикачен файл:
Glass Table-1.jpg
Glass Table-1.jpg (77.99 KиБ) Видяна 4288 пъти
Прикачен файл:
Glass Table-2.jpg
Glass Table-2.jpg (59.83 KиБ) Видяна 4288 пъти
Прикачен файл:
Glass Table-3.jpg
Glass Table-3.jpg (75.06 KиБ) Видяна 4288 пъти
Много Благодаря за отговора,
изглежда че е трудно осъществима идеята ми, след като няма други отговорили :?
Аз реших че ще правя плота при дърводелец от масивно дърво.
А масата която си показал е чудесна. Ама стъклото не ми е от любимите. :)
bulhomes2 - майстор
С камъка ще е по-нестабилна, защото и се вдига центъра на тежестта, но и тези изглеждат нестабилни, а се правят и продават откакто се помня
Изображение
Fortune написа:

А този механизъм как е ?
Ейййй,
къде ме върнахте...
Познато ми е апартаментчето - та затова.
Колкото до масичката ... китайчето е удобно. Ако не лягаш на вдигнатата част няма проблем, стои на прилична височина за поставка на лаптоп. И въпреки това си мисля че по-удобно би било ако стойката за комп. се направи от въртяща се метална стойка в страни от дивана.
Полягаш на дивана и дърпаш стойката, удобно но по-трудно за изпълнение.
Мислех да си правя такава, но си направих 2 бюра :lol:
bulhomes2 - майстор
Ми върнала те е още преди 3 години и полвина...

Тема "Тук събирам идеи за маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: