Мечтата на всяка домакиня
Joruel - напреднал
Здравейте,
предстои ми ремонт на кухнята в стара къща от края на 30-те г. В момента положението е следното: къщата е повдигната на основа от камъни на около половин метър над земята. Самият под в кухнята е от кал, трамбована и обмазвана с още и още кал в продължение на десетилетия. Трябва да изкопая тая гняс и да излея плоча. Въпросът е колко от пръстта да махна, цялата ли или само докато стигна някакво ниво? Отдолу освен арматурните пана трябва ли да настеля найлон против влага или може би да забъркам бетона с перлит? Иначе стените са стабилни, тухла с дебелина поне 40 см. Идеята е на по-късен етап да наредя гранитогрес.

Благодаря предварително за съветите!

Георги
VLADO66 - майстор
Отдолу винаги е полезно да се сложи найлон дори и да се постави XPS за изолация което е пожелателно в случая.
Joruel - напреднал
Този XPS на какъв етап се слага?
VLADO66 - майстор
Трябва да изравниш хубаво,слагаш найлона с застъпване поне 10см., отгоре XPS 5см. и армираната замазка.Найлона е добре да го подгънеш нагоре по стената така че да стърчи над замазката и после изрязваш излишното.
Joruel - напреднал
Задължително ли ще ми трябва бетонобъркачка или може да минем с бъркане на ръка и зверска мускулна треска после? :lol:
boreto1 - специалист
Joruel написа:
Задължително ли ще ми трябва бетонобъркачка или може да минем с бъркане на ръка и зверска мускулна треска после? :lol:
Въпрос на избор стига да постигнеш това което ти е казал колегата

Тема "Под в кухнята на стара къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: