Здравейте,
предстои ми ремонт на кухнята в стара къща от края на 30-те г. В момента положението е следното: къщата е повдигната на основа от камъни на около половин метър над земята. Самият под в кухнята е от кал, трамбована и обмазвана с още и още кал в продължение на десетилетия. Трябва да изкопая тая гняс и да излея плоча. Въпросът е колко от пръстта да махна, цялата ли или само докато стигна някакво ниво? Отдолу освен арматурните пана трябва ли да настеля найлон против влага или може би да забъркам бетона с перлит? Иначе стените са стабилни, тухла с дебелина поне 40 см. Идеята е на по-късен етап да наредя гранитогрес.
Благодаря предварително за съветите!
Георги
предстои ми ремонт на кухнята в стара къща от края на 30-те г. В момента положението е следното: къщата е повдигната на основа от камъни на около половин метър над земята. Самият под в кухнята е от кал, трамбована и обмазвана с още и още кал в продължение на десетилетия. Трябва да изкопая тая гняс и да излея плоча. Въпросът е колко от пръстта да махна, цялата ли или само докато стигна някакво ниво? Отдолу освен арматурните пана трябва ли да настеля найлон против влага или може би да забъркам бетона с перлит? Иначе стените са стабилни, тухла с дебелина поне 40 см. Идеята е на по-късен етап да наредя гранитогрес.
Благодаря предварително за съветите!
Георги