• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
bulhomes2 - майстор
К'ви хапчета ползвате Вие бе хора? Мойте са към 2 лв на бройка. за 16 кубика слагам по 2 хапчета едновременно за седмица.
ZMeyGorianin - майстор
А ся де!? Тези ги взех от "Практикер". Големи са колкото аспирин и ги дават по 5-6 хапа/м3 вода първоначално и после по 1-2 хапа/м3 вода за ден.
Твоите какви са и от къде ги взе?
bulhomes2 - майстор
Ми към 8-10 см са в диаметър, към 2 см дебели. Взимал съм и от нола7 и от практикерите, и от други фирми за басейни...
Krass - майстор
Един познат си е направил нещо което държи големите хапове да плуват докато се разтворят.Иначе като паднат на дъното около тях побелява. Не съм го виждал, а и аз ползвам малките.
bulhomes2 - майстор
Те се продават такива плувки. На надуваемите басейни е предвидено хапчетата да се слагат в една решетка на входа на водата от помпата, но не го препоръчвам. Фолиото под хапчето побелява и се втвърдява и чупи за 1-2 сезона.

ПП. Имам чувството, че това го писах наскоро
MamaMy - майстор
Не използвайте белина. Много е агресивна. Има един дезинфектант Тризон. Той също съдържа хлор, но е доста по мек като действие. С него пера петна дори и от цветни дрехи. :)
Тризон - миещ и дезинфектиращ препарат

Препаратът "ТРИЗОН" притежава шupok cnekтъp на aнтuмukpoбно действие срещу koku бakтepuu, спори, вируси, протозойни възбудители и низши гъби. Препаратът "Тризон" е предназначен за хигиенна употреба в здравни заведения, жвотновъдството, хранително-вkycoвaтa промишленост и др. "ТРИЗОН" намира приложение в здравните заведения за груба дезинфекция на тоалетни и предмети за обслужване на болни, kaтo 1% воден разтвор, при ekcnозиции 1 час. Може да се използва за дезинфекция на помещения, транспортни oбekтu и превозни средства в koнцeнтpaцuя от 0,001 % до 0,01 %. За измиване и дезинфекция на доилни инсталации, машини и апарати в млечната промишленост, машини и апарати в производството на безалкохолни нanuтku, съоръжения, използвани в пивоварната промишленост, се използва 0,5 до 1 % разтвор с температура 20 - 60 °С. След дезинфекция на съоръжения в хранително-вkycoвaтa промишленост с "ТРИЗОН", същите се измиват със студена питейна вода. "ТРИЗОН" в работни концентрации се понася добре от кожaтa и лигавицата. Гумените, пластмасовите и алуминиевите материали са устойчиви на "ТРИЗОН".
stiv1961 - майстор
Ето я кошничката- струва 8 лв. в Бриколаж/преди две години/.

Прикачен файл

120720121807.jpg
mimeto_87_b - специалист
На мене пък ми препоръчаха Саво за басейни и кладенци синьото шише, че хлорните таблетки не били полезни за по- чувствителни кожи. Хич не останах доволна, на 3-4 дена слагах и пак сменях водата вече 3 пъти за около 20 дни. Четох при бг-мамите, че ползват и са доволни от Саво жълт и вчера си го взех, днес сложих поддържащата доза – преди 2 дни го напълних и сложих дозата за начално третиране от синия Саво- дано се представи добре, че взех 5 л шише :-D
Да ви попитам басейна ако не се ползва през деня махате ли покривалото или стои покрит и само при ползване го откривате и после покривате? Дали и при двата случая водата се запазва чиста за еднакво дълго време?
ZMeyGorianin - майстор
Като се сетя как едно време след къпане в градски басейн излизахме с червени очи като препили... Сигурно са сипвали хлор с лопатата :)
vladilen - специалист
та въпроса е как обаче да открием от къде издиша - идеи? :?:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Лепене надуваем обръч басейн ИНТЕКС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: