Здравейте колеги, налага ми се да попитам опитните в материя с която не съм се занимавал. ПВЦ прозорец с двустранно отваряне. Бабата , която е 50кг по някакъв начин е успяла да го прецака. Вика ме жената вчера да видя прозореца и какво се оказа. Като се опиташ да отвориш крилото по вертикалната ос /широко отваряне/, горната панта се отваря като за под ъгъл и на практика провисва в неестествена поза. На обкова пише SI - предполагам е Сигения. Нямах поглед към самите панти от вътре та се наложи да сваля мрежата и да гледам какво става отвън. Първо в пантите има луфт над 5мм при повдигане на крилото и горното рамо на пантата се измънало. Успях чрез натискане и порядъчно количество нерви да я вкарам на място, но не съм сигурен до кога. След това видях че има точно на ъгъла на горната панта винт със вътрешен шестостен и го позатегнах. Не видях някаква разлика от преди затягането, но в момента прозореца работи.
Някой може ли да ми каже как се процедира при такива случаи, за да не експериментирам ?
Благодаря предварително.
Някой може ли да ми каже как се процедира при такива случаи, за да не експериментирам ?
Благодаря предварително.