Започна сезона Гъбите! Някакви практически предложения, че Иде Люта Зима 
Челадинки с масло:
Около 500гр. челадинки прясно набрани се поставят в студена вода. 80гр. масло се запържва докато пяната започне да спада. Тогава се изваждат гъбите от студената вода, и се задушават при маслото. Подправят се с сол и черен пипер. Когато челадинкитете започнат да стават пурпурни се свалят от огъня, и се добавя ситно нарязан магданоз и прясно изцеден лимонов сок.
Вкуса е невероятен

Челадинки с масло:
Около 500гр. челадинки прясно набрани се поставят в студена вода. 80гр. масло се запържва докато пяната започне да спада. Тогава се изваждат гъбите от студената вода, и се задушават при маслото. Подправят се с сол и черен пипер. Когато челадинкитете започнат да стават пурпурни се свалят от огъня, и се добавя ситно нарязан магданоз и прясно изцеден лимонов сок.
Вкуса е невероятен
