Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,имам проблем с хладилника които е POLAR CZN280,купуван е преди десетина години.Хладилника е с два компресора,фризера работи перфекно,но хладилника охлажда много слабо на последната 7 степен.Преди две години почти спря да работи и един майстор го погледна и каза че е запушен филтъра и трябва да се смени.След смяната на филтъра и фреона хладилника заработи,започна да охлажда,но по слабо от колкото трябва.Майсторът каза че компресорът си отива и че след време трябва да се смени.Компресора работи тихо,но се чува нещо като течаща вода.Възможно ли е да му е малко фреона?
hladnia - специалист
sadjoko написа:
.Майсторът каза че компресорът си отива и че след време трябва да се смени.
Компресора работи тихо,но се чува нещо като течаща вода.Възможно ли е да му е малко фреона?
100% пропуск на фреон :wink:
Virtuozo - специалист
Извинявам се че се включвам в темата,без да имам да кажа нещо по въпроса!
hladnia това значи ли че ако такъв хладилник се зареди,фреона пак ще избяга през някоя микро пукнатина?
Мерси за отговора на Hladnia.Възможно ли е да се отремонтира,ако изпуска от някъде?
fox_vt - майстор
Това са глупости имам наблюдение над фризер зануси на 15 години никакъв ремонт досега и като нов си се чува звук от течаща вода.Също и на хладилник със фризер на 5 години също.Но звука се чува най ясно като спре компресора и това е просто движението на фреона.
Virtuozo - специалист
fox никакви глупости не са. Аз зададох въпроса понеже сме пригодили един голям хладилник за шкаф понеже в хладилната част температурата е като в гардероб за дрехи а в камерната част температурата десетина градуса и за хладилник не става. Мотора работи съвсем тихо и не изключва е как да изключи като вътре е топло. Звука от течаща вода е постоянен и денонощен и не го зареждаме понеже сигурно 40 лева ще избягат като дух от бутилка.
fox_vt - майстор
Еми ако се чува този звук и като е спрял компресора може и пропуск да има но аз казвам какво чувам от двата уреда за които писах.Чува се звука от минаването на фреона макар това "звук от течаща вода" е малко разтегливо.Ако има пропуск хладилния техник ще направи съответните проверки и след започване на дупката фреон и си ти.

Тема "Проблем с хладилник POLAR CZN280" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: