Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
маречков - специалист
Здравейте,
Имам си такава помпа - http://www.agro-teh.bg/userfiles/produc ... ct_369.jpg , която съм пуснал в кладенеца(говоря само за помпа). Проблема ми е ежектора, който си стои на помпата в момента. Кладенеца ми идва малко тесничък и ми се протрива коляното от ежектора към смукатела. Та въпроса ми е мога ли да махна ежектора и да навия коляното директно в помпата като затапя по - малкия отвор и дали така няма да объркам работата на помпата?
hotrider - специалист
маречков написа:
Здравейте,
Проблема ми е ежектора, който си стои на помпата в момента. Кладенеца ми идва малко тесничък и ми се протрива коляното от ежектора към смукатела. Та въпроса ми е мога ли да махна ежектора и да навия коляното директно в помпата като затапя по - малкия отвор и дали така няма да объркам работата на помпата?
Привет,
не може да запушите малкият отвор, това като гледам не е ли помпа с долен ежектор, къде стои на помпата този ежектор, дайте една снимка да видим.
dragozow - майстор
С долен ежектор е, виж смукателя. Ако махне нещо по него ще стане с нормална смукателна мощност, тоест около 8 метра.
маречков - специалист
Ежектора е на самата помпа и е завит с два болта. Това дето на снимката се търкаля до разширителния съд е завито директно на помпата. Та мога ли без него? Така или иначе не ми трябва да смуче от повече от 8 метра.
LazarGanev - "Велик майстор"
Махай го тва животно, не ти требе
hotrider - специалист
dragozow написа:
С долен ежектор е, виж смукателя. Ако махне нещо по него ще стане с нормална смукателна мощност, тоест около 8 метра.
колега аз смукателя съм го видял, затова попитах дали не е ли долен ежектора, и се съмнявам че ще вади вода от 8 без ежектора или поне колко вода ще извади.
маречков написа:
Ежектора е на самата помпа и е завит с два болта. Това дето на снимката се търкаля до разширителния съд е завито директно на помпата. Та мога ли без него? Така или иначе не ми трябва да смуче от повече от 8 метра.
дай снимка ако може де че нещо не мога да си го представя това животно, след помпата има коляно и на него ли се закачва ежектора, виждал съм 2 със вида външни ежектори: 1-вия вид е тръба в тръба и доло ежектора, 2-рия е със две тръби и пак доло ежектора. крайният вариянт е производителя вместо да го вгради като на тази
помпа, да го изнесе външен ежектора което е неябяснимо за мен. но пък толкова пари за тази помпа не си заслужава щом ще смуче от 8 метра, всяка джет помпа би ви свършила работа при тези условия стига да не търсите максималните водни количества които може да даде помпата.

Тема "Водна помпа с ежектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: