• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Милен написа:
Знам ли. Някой някъде така е решил. На старите индукционни също I е нощна а II е дневна.
Ми щото новия ден започва през нощта. Новата дата стартира от 00:00 т.е през нощната тарифа..
/само лично предположение/

:?
bisoft - специалист
fikata написа:
Ми щото новия ден започва през нощта. Новата дата стартира от 00:00 т.е през нощната тарифа..

Ами има логика в това, което казваш ?!
rumeniak - специалист
Това за показанията го разбрах, наясно съм и с дневна и ниощна тарифа - но не мога да разбера от колко до колко часа се отчита Върхова активна енергия? Електромера е за промишлен ток тройно тарифен и във фактурата има една камара неща дето не разбирам.
fikata - майстор
Виж тук часовете за върховата зона през годината,дневната и нощната енергия.
http://www.evn.bg/Chastni_klienti/FAQ/E ... ja.aspx#q1
doxr - напреднал
Antonii написа:
Значи нашият е български на една фирма от В. Търново и върти циклично:
- Показания на дневната тарифа
- Показания на нощната тарифа
- Час и дата
Верно Търновски? Ми на моя пише Made in Hungary.

Сега гледах моя - не му е верен часовника и ме цакат 1 час назад...
ArturDent - Почти Безобиден
Има някои електромери, които освен въртенето на дневна, нощна, върхова показват и общата (сума от всичките)
alcek - помощник
Здравейте,виждам че сте на ти с материята и искам съвет от Вас.Имам трифазен ток за битови нужди,но електромера ми се прецака(отчитоше само дневна) и го смениха с нов.Сега го гледам и не разбирам нищо,постоянно се сменят някакви цифри.На бележката за платен ток с новият електромер имам и върхова енергия.Колкото ми е върховата почти толкова дневната и нощна.Въпросът ми е не ме ли таксуват като промишлен ток или вече и на битовият отчитат върхова енергия.Защото като гледам една таблица и виждам голяма разлика в цената.:

http://energo.sliven.net:1972/nec/csp.p ... 102005.cls

При първата таблица на десетият ред от долу нагоре пише Битова ел енергия и не виждам да отчитат върхова.Моля за отговор.
rettere - специалист
обади се на енергото и ги питай ...ще ти искат клиентски номер - подготви се
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
fikata написа:
Милен написа:
Знам ли. Някой някъде така е решил. На старите индукционни също I е нощна а II е дневна.

Аз пък ги помня така: Като виждаш " 2 " или " II " да си знаеш, че плащаш ДВОЙНО в момента.
Не се наядоха тези монополисти и се оправдават със зелени енергии и др. глупости.
Какво и е зеленото бе алооо , като караш всички да плашат по-скъпо. Похарчени са повече пари, значи повече трябва да се изкарат (да вземем някой завод примерно). Щом са изкарани повече пари, значи е произведено повече продукция, т.е. по-голямо замърсяване. Е кое точно е зеленото на тази енергия??? Всичко скъпо струващо за мен не е зелено, а си е червено направо.
  • 1
  • 2

Тема ""Легенда" на показанията на новите електромери?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: