Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_mil4ev - специалист
Значи имам акустично реле за 12V. Купих си траф за 15V. Поставих след вторичната гретц, електролит 10uF (м/у плюс и минус) и един стабилизатор LM7812. Като включа релето, сигналната му лампичка светва, но не реагира на звук... Като докосна плюса със сондата на мултицета релето изгасва и след това след звуково въздействие се включва, но не може да се изключи освен след отново докосване на плюса със сондата. Поставих лампа на 12V и свети идеално. Дайте някоя идея :?

P.S.
Интересното е (поне за мен :-D ), че като включа релето на захранването за компютър си работи идеално.
hidrazin - майстор
Филтрации му е майката. Този кондензатор на греца е много малък - поне 1000 му трябва.
Сложи един голям след греца, а този малкия 10 микро го сложи след 7812. Паралелно на двата електролитни кондензатора сложи
по един неелектролитен от 100 нано.
http://didier.duchemin.free.fr/electro/ ... ations.htm
:partyman:
Аз съм сложил два керамични на 0,33 и 0.1 uF. Ще сложа един 2200uF и ще пиша какво е станало.
shadow__01 - майстор
Трансформатора има ли мощност. Да не си купил някое от онези дето едва издържат 100 милиампера че и по-малко.
hidrazin - майстор
Значи имам акустично реле за 12V
Ами не вярвам това реле да е толкова гладно за ток.
Трафа е за 100мА а релето е 74мА. С трафа аз захранвам lm7812, а стабилизатора ще захранва релето. До колкото видях в datasheet-a издържа до 1А. Би трябвало работата да стане. :-D Днес преди работа ще купя кондензатор и утре ще пиша какво е станало.
shadow__01 - майстор
stefan_mil4ev написа:
Трафа е за 100мА а релето е 74мА. С трафа аз захранвам lm7812, а стабилизатора ще захранва релето. До колкото видях в datasheet-a издържа до 1А. Би трябвало работата да стане. :-D Днес преди работа ще купя кондензатор и утре ще пиша какво е станало.
Измери напрежението след изправителя и след стабилизатора под товар.
hidrazin стана работата. Сложих един 2200uF на входа и релето си работи идеално. Благодаря за помоща :partyman:
hidrazin - майстор
Радвам се че е станало. Добрата филтрация на захранванията е често подценяван фактор.
Преди с тоя 10μF ти е вкарвало доста смущения.
Успех!

Тема "Захранваме с траф на акустично реле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: