Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
sspoko - специалист
може и сега но Трява да имаш търпение ръсиш и оставяш поне 4 - 6 седмици за да стигне до корена а не като пожълтеят листата веднага да ги махаш плевелите
VLADO66 - майстор
Няма опасност от разнасяне-пръсках скоро до едни петунии като ги покрих с найлонче докато пръскам.Сега са доволни че нямат съседи които да им пият от водата.
ZMeyGorianin - майстор
Доколкото съм чувал, при сухо време растенията по-добре усвояват отровата, защото всяка влага им е добре дошла! Аз съм пръскал и е имало ефект. Културните растения няма да пострадат освен при директно напръскване, така че можеш да ги покриеш с нещо /найлон/ за момента.
С издънките правя следното: режа ги възможно най-ниско. Взимам дрелката и с подходящо свредло правя отвори в чукана /2-3 см. дълбоки/. Със спринцовка наливам концентриран препарат в отворите. И край с издънката! Така съм оправял и стари чукани от лозе, големи дървета и други досадници!
От година/две ползвам "Глифозан"-по-силно е и по евтино!
iivanov - майстор
С раундъп се пръска само на свежо листо,при ниско налягане и по възможност с разпръсквач,който пръска на лента.14дена период на разпад.В САЩ се наблюдава завишение на мутагенните заболявания в районите на използване.Но американците,както винаги и с всичко,прекаляват.
Няма опасност за съседните растения,освен ако по някаква причина не попадне р/р върху тях.Ако това се случи измий обилно с вода
Elinka - специалист
Благодаря ви на всички за бързите отговори на въпроса ми Изображение
Днес купих Глифозан, а утре мъжа ми ще изтича да напръска. Ще го копаем чак есента,когато завалят дъждове и омекне земята. Може би след месец ще го полеем с още една доза за по-сигурно Изображение
hidrazin - майстор
До есента вероятно ще се наложи повече пъти да пръскате. Един съвет - в разтвора с хербицида
сложи една-две шепи амониева селитра. Тогава става наистина убиец на бурените.
:partyman:
Elinka - специалист
hidrazin написа:
До есента вероятно ще се наложи повече пъти да пръскате. Един съвет - в разтвора с хербицида
сложи една-две шепи амониева селитра. Тогава става наистина убиец на бурените.
:partyman:
Допълнителната подправка беше сложена - 1 шепа амониева селитра. Вчера го напръскахме и евентуално може би още едно пръскане след месец.
Сега да не вземете да дадете и рецепта за розова ракия :partyman: Там ще садя рози, а мъжа ми мрънка, че понеже не се ядат , полза от тях няма.
Krass - майстор
Прав е мъжът ти. Все едно в басейна да отглеждам русалки. Красиви, но нито за секс стават, нито за ядене. :wink:
Тани - модератор
Е па не съм особено запознат с анатомията на русалките , ама що да не стават за секс :) Той секса е няколко вида :wink:
nikolson - майстор
Тани написа:
Е па не съм особено запознат с анатомията на русалките , ама що да не стават за секс :) Той секса е няколко вида :wink:
Ми не е секс.Клинтън го оправдаха.Викат му блажене.

Тема "Раундъп??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: