Ел. инструментите. Консумативи.
jekasus - майстор
Аз не виждам функция за къртене
Изображение
Kumay - майстор
HR2020 не кърти!
За втора употреба ми се виждат много пари! За още 100лв можеш да си вземеш това, с три години гаранция!
dodo2000 - специалист
Малко след покупката на този перфоратор, уреда дефектира. Докато пробивах с него и беше в НЕ УДАРЕН режим, перфоратора от самосебе си започна да пробива ударно. Сега дали копчето е завъртяно за ударно или не ударно пробиване си пробива все ударно. Pри превключване на копчето се усеща едно свободно местене, преди това при превключването се усещаше едно усилие. Бихте ли изказали предположение какво може да е дефектирало и дали ще е скъп ремонта. Да ви споделя, че поне аз не съм доволен от техниката, която продава лицето от което закупих уреда - sgboy.prodavalnik.com. Още при самото получаване на перфоратора, той не работеше. Наложи се да го отворя и да изчистя ключа и четките понеже бяха силно запрашени. Най-вероятно нещо някъде не е правило контакт. След това перфоратора заработи, но малко по късно отново дефектира.
Ето снимка как изглеждаше вътре ключа и четките на перфоратора
Изображение
Последна промяна от dodo2000 на пон юли 16, 2012 1:16 pm, променено общо 1 път.
profesionalist_wood - майстор
Със дрелките втора употреба нещата са малко като на тото....кой извади късмет и кой не
dodo2000 - специалист
И все пак ще съм благодарен на някой, който има опит с такива инструменти ако може да ме насочи какъв ще да е проблема и дали си заслужава да се ремонтирва и колко би могло да струва ремонта. Не знам как се разглабя предната част за да огледам какво е положението вътре. Може да е нещо дребно и аз сами яда мога да го поправя.
Kumay - майстор
dodo2000 написа:
... Бихте ли изказали предположение какво може да е дефектирало и дали ще е скъп ремонта...
Занеси го в сервиз!
Така наизуст нещата са много различни от действителноста!
dodo2000 - специалист
Там е работата, че в момента не мога да отделя нито лев да го нося на ремонт. Ако мога да го оправя с чужда помощ сам, ако ли пък не го хвърлям и толкоз. Та разглобих го целия и видимо няма изядени зъбни колела или някакви видими дефекти по намотките. Това, което не мога да разбера е как се пуска и спира ударната функция. Пуснах перфоратора да завърти полуразглобен - в състоянието, което е на снимката по долу. Работеше само ударно. Значи трябва да има някакво вмешателство на някой механизъм за да се спре ударната функция. Но не мога да разбера какво точно да направя. Цялата механична част беше натъпкана до ушите с графитна смазка. Не знам дали слагана така фабрично или някой я е тъпкал допълнително. И това чопче отстрани, което е за превключване на функциите стърчи вътре от него едно желязце и явно се мушка някъде, но къде ли...? Ако може някой да даде жокер та да си я оправя сам машинката, ще съм много благодарен.
Изображение

Изображение
unisex - специалист
Ето ти жокер дерзай!!!
http://makita-online.ru/sections/1722

Целият секрет според мен е във зъбната втулка означена на чертежа с номер 39 която се задвижва аксиално с чопчето което се показва отвътре на корпуса а отвън е хванато в превключвателя.Когато завъртиш същия в позиция пробиване с удар, зъбната втулка която се върти заедно със зъбната ос 40 зацепва задвижващия лагер 41 и той привежда буталото в действие.При изместване на втулката на ляво се отцепва лагера и движението от ротора 54 чрез зъбното колело 42 се предава директно на оста 40 без да движи лагера.Огледай го хубаво мисля че проблема е точно в този механизъм.Успех!
Последна промяна от unisex на ср юли 18, 2012 4:25 pm, променено общо 1 път.
dodo2000 - специалист
Благодаря. Довечера, ще го мъча пък дано стане. Въпроса е, че сега при опит да вкарам цялата механика вътре в пластмасовия корпус не иска да влезе. Опира според мен точно в това метално чопче. Но няма опция май това чопче да се извади отстрани навънка и после пак да се вкара пак обратно. От тази графика, която си дал точно тази част с номера 11, 12, 13 не е указано как взаимодейства с останалите елементи.

Не знам дали съм прав но ми се струва че в графиката липсват показани едни елемнти, които се виждат при мен на снимката - точно отпред има една метална пластина хваната в корпуса на елемент 49 и завършва на предната част на този елемент. Тази пластина може да се избутва леко на ръка на пред.
Последна промяна от dodo2000 на ср юли 18, 2012 4:45 pm, променено общо 1 път.
unisex - специалист
Щом е посочено като отделни компоненти значи се разглобява.Превключвателят съставен точно от номера 11 12 13 играе ролята на вилка и мести втулката аксиално.

Тема "Покупка на дрелка втора ръка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: