Ел. инструментите. Консумативи.
dodo2000 - специалист
Изображение

А тази ограднената част дали липсва в схемата или аз не я виждам. Представлява една пластина, която при натиск с ръка се мърда леко напред, но там е застопорена с две като винтчета, едното от които е с пружина.
puh4 - специалист
dodo2000 написа:
Благодаря. Довечера, ще го мъча пък дано стане. Въпроса е, че сега при опит да вкарам цялата механика вътре в пластмасовия корпус не иска да влезе. Опира според мен точно в това метално чопче. Но няма опция май това чопче да се извади отстрани навънка и после пак да се вкара пак обратно. От тази графика, която си дал точно тази част с номера 11, 12, 13 не е указано как взаимодейства с останалите елементи.

Не знам дали съм прав но ми се струва че в графиката липсват показани едни елемнти, които се виждат при мен на снимката - точно отпред има една метална пластина хваната в корпуса на елемент 49 и завършва на предната част на този елемент. Тази пластина може да се избутва леко на ръка на пред.
Извади превключвателя и тогава мушкай механиката, иначе няма влизане и тази грес е много, сложи малко моторно масло.
dodo2000 - специалист
Разбрах принципа на работа. Както и колегата unisex каза...
Означил съм на моята снимка с номера 1, 2 и 3 няколко елемента.
Оградената част с номер 1 се измества напред, вследстиве на което се освобождават зъбаците с номер 2
Изображение

Но при движение на часта 1, тя бута напред тази пластина номер 3, която е закривена и отпред е с две като болчета с пружинка, поради което се създава и едно много по-голямо усилие за придвижването на часта 1, отколкото ако я придвижа напред като предварително съм издърпал напред и пластината с номер 3. Чудя се каква е ролята на тази пластина 3? На схемата показана от колегата unisex не видях да я има.

Извадих и превключвателя. Тази металната част така ли трябва да е леко изкривена? Като я пипам не се мърда, но сякаш пластмасата около нея изглежда е разстопявана.
Изображение
Kumay - майстор
Превключвателя ти е за смяна, за други неща не мога да кажа - не знам!
Не се намесвах досега, относно ремонта защото не съм толкова навътре в сервизирането...
Съветът ми пак е същия - събери тридесетина лв и я занеси в свястен сервиз!
Маслото в греста е на късмет - може и да подобри работата, но гресите за перфораторите са специални и са от значение!
Успех!
dodo2000 - специалист
Благодаря за съветите. Най-вероятно по нататъка ще се занесе на ремонт машината. Важното е, че поне разгадах кое как работи и какъв е проблема.

Тема "Покупка на дрелка втора ръка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: