• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tgv - специалист
Колега НямаБира, защо мислиш че се заяждам. Просто се опитах да ти подскажа че има разлика между автомобилно динамо и алтернатор. А ти го удари на сръдня. :) Похвално е че имаш ентусиазъм, но това не е достатъчно. Както виждаш съм публикувал тук две полезни дискусии за да се ориентираш какво да правиш. Още повече че и Младото черпи вдъхновение от втората :-D
Aми то така става сложно.
Има по стари модели на Москвич където се ползва динамо а не алтернатор нали така?
И взимайки алтернатора и заменяйки бобината разположена на ротора с постоянен магнит не става ли на динамо?
Ще гледам да не поствам повече само ще чета.
Успех.
tgv - специалист
noobira написа:
Има по стари модели на Москвич където се ползва динамо а не алтернатор нали така?
И взимайки алтернатора и заменяйки бобината разположена на ротора с постоянен магнит не става ли на динамо?
Ще гледам да не поствам повече само ще чета.
Успех.
По въпросите с писането, това е от Компетенциите на Мода. Но оставам с впечетлението че не си виждал автомобилно динамо. Може би и аз нямаше да съм виждал, ако не ми се беше наложило в една тъмна нощ, преди години, да подпирам изхабени четки
edemy2001 - специалист
Никой не казва да не постваш. Номера е да поставяш ясни въпроси, за да получиш ясни отговори. Точно това се опита да ти обясни Тани.
noobira написа:
И взимайки алтернатора и заменяйки бобината разположена на ротора с постоянен магнит не става ли на динамо?...
Действително не е толкова просто. Това дето казваш ще стане наистина. Аз лично не съм пробвал да правя точно по този начин генератор. И съответно не мога да дам мнение доколко ще стане. Но пък надявам се схващаш, че не е толкова "подръчно".
Успех, ако решиш да пробваш и да напишеш ако пробваш какви са резултатите! :)
Тани - модератор
Преместих всички постове по темата на Младото в неговата си тема и я отключих!
viewtopic.php?f=18&t=37178&start=300
tgv - специалист
Тани, в Темата за ЕЕО, в последния си пост, в последното си изречение, пишеш за АНОДНО ОТОПЛЕНИЕ. Искам да ти обърна внимание, че за АНОДНО ОТОПЛЕНИЕ става на дума в друг форум в друг сайт. В мойта Тема винаги е ставало на дума за ЕЛЕКТРОДНО ЕЛЕКТРОЛИТНО ОТОПЛЕНИЕ. :wink:
Извинявам се че поста не ми е на място, но очевидно нямам комфорта на Младото да си пиша в Темата.

П.П. Искам да ти обърна също така внимание, че не съм съгласен с моите постове да се напомпва темата на Младото. Темата за алтернаторите беше провокирана от Нообира със съответния линк.
tgv - специалист
Е, Тани, Честито!

Сам си отвори темата на Лудо-Младо и Сам си я преименува! Сам си я отключи и сам си я заключи! Това не е коментар а напомняне за Фактологията! Не знам какви са Твоите ползи, но се нанесоха непоправими щети на Основната Тема за Ветрогенератора, в името на Евтината Реклама. :-D
Въпреки всичко Аз подкрепям последните ти действия. :supz:
mObbiN - специалист
@ tgv

Интересно ми е дали ще успееш да заключиш и тази тема ?!
tgv - специалист
mObbiN написа:
@ tgv

Интересно ми е дали ще успееш да заключиш и тази тема ?!
Братко по оръжие, Причината поради която се появих в този Форум е да ви предпазя от Простотиите на Младото, и доколкото мога да пусна някоя полезна Информация. Мисля че и двете неща ги Преизпълних. Така че мойта Мисия отдавна и на скоро приключи!
Благодаря Ви за вниманието! :prayer:

Когато ръчкаш в лайната, няма начин да не се опръскаш!
mObbiN - специалист
Благодарим ти за информацията,но през цялото време не разбра,че ние говорим за малки генератори от порядъка на 100w,200w,300w. :wink:
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: