Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
icemans - специалист
Ей, колеги, казвайте къде в Бургас може да се открият тези тръби, защото ми трябва една ши.ана тапа. Обиколих целия Бургас (Mr.Bricolage, Masterhouse, Baumax, Deplan, Атаген, няколко железарии, Дикс 94, магазин на Панаьот не знам си кой, и само в Практикер намерих такива тръби, но пък нямаха тапи :headbash: ) Дайте идеи, че искам да направя една тръбичка за студената вода за бойлер Елдом и с тази тапа да затапя, пък да я разпробия отстрани. Това упражнение съм го правил, само че сега не мога да си намеря тапа, тръба ми остана от предния път.
nikolson - майстор
Не знам дали ще ти е от полза,но ето сайт в Пловдив:
http://pavirani.com/index.php/nibco/
С обикновен полипропилен не става ли?
icemans - специалист
Този сайт го намерих още преди да пиша тук - това ми е последната надежда. И точно от там ми казаха за Практикер или другия начин е да ми доставят. Но за една тапичка.................. С полипропилен не знам дали ще стане, но и такава не намирам на ф16.
Spokoiniq - майстор
Освен с C-PVC няма да стане, не прави глупости.РРR не се лепи с лепило, спазвайте технологията.
icemans - специалист
Така, аз питам къде в Бургас могат да се намерят такива тръби освен в Практикер.
LazarGanev - "Велик майстор"
Най-вероятно - никъде, защото няма търсене. Поне във Варна е така. Направи го за минути изцяло с ППР, нищо че имаш останала тръба Нибко
icemans - специалист
Няма как да стане с ППР, тъй като няма ф16мм.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сега чак вникнах - ти искаш да смениш тръбичката, която влиза навътре във водосъдържателя? Тя не е под налягане (разпробита е), няма нужда от специална тапа. Не знам дали ПВЦ е подходящ материал, мисля че оригиналните са ППР. Но що си го правил и си доволен можеш да ползваш всякаква тапа, стига да можеш да я закрепиш, затова най-добре да намериш плътен ПВЦ материал и на струг да си направиш тапа по вътрешния размер на тръбата. Може да ползваш и друга пластмаса, като пак ползваш ПВЦ лепило и едно осигурително винтче за всеки случай.
icemans - специалист
Да, точно тази тръба искам да сменя. jekasus, явно грешката е моя, но аз в Бургас не намерих ППР на ф16, а и да има трудно ще я затапя вътре във водосъдържателя. LazarGanev, такива тръбички по принцип се предлагат и от завода производител за около 3-4лв, колкото и за топлата вода, но тука магазините предлагат само за топла. Уж, от единия магазин обещаха, че ще ми поръчат, но не съм много сигурен и за това исках да се застраховам с другия вариант. Това което ми предлагаш за струг-а става, но май ще падне повече обикаляне и може би ще изчакам да видим тази седмица дали ще ми доставят тръбата. А иначе ако си бях намерил тапа за НИБКО щеше да стане най-лесно, но явно няма да е!

Тема "Тръби NIBCO в Бургас" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: