• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 27
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
ISOMAX - специалист
През годините, не веднъж е правено това което показват снимките - да се обработват керамични керемиди с битумни пасти и опита показва че това води до умерен успех. Това е така, защото керемидите могат да бъдат компрометирани по много начини, както е и при вас, а и не представляват една равнина която да се изолира. Затова е по-удачно да се помисли за вариант, в който въпроса се решава кардинално, а именно демонтаж на керемидите и направа на хидроизолационно покритие, което завършено в червено например, възвръща и естетиката. Ясно е че е по-скъпо, но пък ще е сигурно и трайно, а е добре да се сетим и за поговорката "Евтиното винаги струва скъпо."

Поздрави!
ISOMAX - специалист
към бейджан и sonofsyn: Подходящия продукт за вашите приложения е "ИЗОМРАЗ" - може да бъде постоянно под вода и върху него се лепят облицовки от всеки вид.
valqk - специалист
Здравейте,
изчетох цялата тема с интерес.
Имам тераса, която е с мозайка - напукана. Изолация май няма. Под терасата има помещение, на което при дъжд или топене на сняг стените подгизват много точно под напуканите места (и едната стена в ъгъла има големичка цепнатина). Тъй като съм с подово отопление (ще бъда тази зима) искам да сложа и топлоизолация на плочата (отгоре в/у терасата) и отдолу на откритите части.
За отгоре мисля да сложа фибран с висока плътност и замаска с армировка и най-отгоре изомраз.
Правилно ли разсъждавам или бихте посъветвали друго?

Къде в софия мога да видя какъв точно е финиша на изомраза за да знам, че няма да имам нужда от плочки в/у него (т.е. че ще ми е ОК естетически)? Терасата е обитаема (т.е. може да има и токчета, столове, маси и т.н) и ми е интересно каква е издръжливостта на покритието? Колко би издържало, ако няма големи издевателства в/у него (механично във времето)?

Също така ме интересува дали вие се занимавате с такива дейности и цена за около 40-45м2 (като трябва да се сложи и изолация по цоклите на терасите и да се помисли за отводняване - няма сифони).
ISOMAX - специалист
valqk: Това което сте намислили е напълно правилно, като последователност на изпълнение. Важното в случая е, да бъде създадено добро отводняване, чрез барбакани или сифони, тъй като площта не е малка. Дебелината на армираната замазката върху XPS-а трябва да бъде минимум 4см. Относно ИЗОМРАЗ-а: трайността на покритието е минимум 5-10 години, при положение че е крайно покритие и върху него се ходи. Естетическата завършеност, която може да се постигне може да се види наживо в нашия магазин в София.

Поздрави!
Gerald - помощник
Здравейте,
малко приземно помещение - около 12-14 кв, най-вероятно при изкопаването му е минато под нивото на дренажа. Пролет се навлажнява - капилярна влага. В момента е на ниво саморазливна замазка. Иска ми се да го изолирам така че да сложа отгоре ламинат. Какво да използвам?
Предварително благодаря :)
В крайна сметка ме убедиха за Ардекс S 1-K 20 кг за 100 лв.
niki_nadj - специалист
Аз вече използвах вашият продукт ЕЛАСТА , но остана материал в кофата около 1/4 от нея.Въпросът ми е може ли да се съхрани или след отварянето на съда трябва да се изразходи или се "поразява"?
ISOMAX - специалист
niki_nadj: Можете да съхранявате останалия материал неограничено време, в добре затоврена кофа и условието през зимата да бъде на топло, за да не измръзне.
kopaiko - специалист
Имате ли някакъв материал за запълване на широки фуги 2 см.и дълбоки 4-5см. в бетон на открито?И може ли да се използва изомакс или изоасфалт и да се слага някакъв пълнеж като филц или нещо друго,тъй като фугата е дълга 12м.
ISOMAX - специалист
kopaiko: В момента разработваме продукт за приложението именно на фугопълнител, но за съжаление към момента не можем да Ви го предложим. Познати решения за запълване на фуги до сега са различни видове полиуретанови материали. Все пак, възможен вариант към момента е смесването на Еласта с пясък, в съотношение 1:2. Фугата не трябва да се пълни до горе (да останат 5мм), и след втвърдяване на сместа с пясък, трябва да се нанесе с четка един тънък, запечатващ слой отново Еласта.

Поздрави!
Здравейте! Бих искал да ми препоръчате хидроизолация подходяща за циментен тротоар /към входа на къщата/ т.е. да е с висока износоустойчивост. Тротоара има и пукнатини, така че ме интересува и подходящ материал за запълването им.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 27

Тема "Вие питате-ИЗОМАКС отговаря! Всичко за хидроизолациите!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: