Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
обмисляме тоaлетната за новата баня...Преди време бяхме видяли в Баухаус структура за вграждане с кобинирана тоaлетна чиния + биде. 2 в 1.

Идеята ми хареса въпреки солената цена (тоaлетната чиния + биде струваше над 400 лева...отделно структурата и тя струва пари...).Не се бях замислил за захранването на чучурчето за изплакване.
Днес бяхме в Баумакс. Там имаше комбинирана седяща тоaлетна чиния за 300 лева (видима). Попитах служителя за захранването на чучурчето-той каза, че трябва да има топла и студена вода до чинията+смесител. На въпроса-имат ли смесител-ми отговориха-НЕ.

Та въпроса ми е към колегите, които са си монтирали комбинирана тоaлетна+биде-какъв смесител са ползвали? Къде точно са го монтирали? Ако може снимки.

Чувал съм че има някакви дъски биде.
Ще бъда благодарен за всички практични съвети, които да ми помогнат да направя правилния избор.
Благодаря,
Иван
Последна промяна от ivanvasilev1970 на нед юли 22, 2012 6:12 am, променено общо 2 пъти.
bulhomes2 - майстор
Вкъщи е моноблок на Видима с "чучурка", но спомените ми са около 200 лв (това 2004г). Смесителя ми е на стената вдясно. По-добре е да е с човка, а не с врътки. Ама снимки пък там няма да направя...
bulhomes2 написа:
Вкъщи е моноблок на Видима с "чучурка", но спомените ми са около 200 лв (това 2004г). Смесителя ми е на стената вдясно. По-добре е да е с човка, а не с врътки. Ама снимки пък там няма да направя...
Можеш ли да ми пратиш линк към смесителя който си ползвал?
Последна промяна от ivanvasilev1970 на нед юли 22, 2012 6:45 am, променено общо 1 път.
Връзката между смесителя и изводите за топла и студена вода с гъвкави връзки ли става?
ПламенМ - специалист
На живо не съм я виждал а вече вградена.Предполагам,че ще е с холендри :?
jekasus - майстор
С това - Преход ПП Ф20 1/2''м
Никакви меки връзки зад плочките.

Прикачен файл

DSC_0536.JPG
jekasus написа:
С това - Преход ПП Ф20 1/2''м
Никакви меки връзки зад плочките.
Jekasus,
Благодаря за снимката...там решението е измивното устройство да не е чучурче вградено в тоaлетната чиния, а отделен душ... :?
Кое е по-добро...с отделен душ:
+ сигурно е по евтино
+и може би по хигиенично,
+душа може да се използва и за измиване на цялата тоaлетна чиния
-но пък се блокира едната ръка.
С вградено чучурче...
-чиниите са по-скъпи
+имаш две свободни ръце
Кое е по добро?
Последна промяна от ivanvasilev1970 на нед юли 22, 2012 6:45 am, променено общо 2 пъти.
ПламенМ написа:
На живо не съм я виждал а вече вградена.Предполагам,че ще е с холендри :?
Някой може ли да даде линк към тези холендри за пп тръби
Последна промяна от ivanvasilev1970 на нед юли 22, 2012 6:46 am, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
Отделна батерия, душ-биде.Иначе е доволно трудно да се нагаждаш по някаква струя, а за жени за отпред е още по-неудобно.

Тема "Комбинирана тоaлетна-биде..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: