Мечтата на всяка домакиня
Здравейте, искам да ви попитам според вас какво да си сложа-кухненски гръб или плочки. Знам, че сега мн са модерни гърбовете, но не знам дали ще се повреди тъй като печката ми е на газ, а не е и от тези за вграждане. Моля помогнете ми. :)
SoWhat - специалист
Ето малко инфо:
http://mebelboxblog.blogspot.com/

/В друг форум днес беше зададен подобен въпрос. Може и да сте били Вие./
shadowman - майстор
Имай предвид, че при тези печки парата от фурната излиза отзад и плочките ща са винаги в капки (конденз) когато се използва фурната.
fox_vt - майстор
Да използвам темата решил съм да слагам гръб от плот а не с плочки но не ми е ясно само как се монтира пущината?Някъде срещнах че се лепи ама май можело и с дюбели и изобщо как да го монтирам най лесно.На едната стена където е мивката ще се махат старите плочки и ще остане дупка и трябва да знам как се монтира че да знам да я запълвам ли или не.
SoWhat - специалист
Най-лесно е с лепило. Експрес фикс на Хенкел. Повърхноста трябва да е относително равна. Може и върху плочките.
fox_vt - майстор
Това ще е проблем плочките са със 1,5см над останалата стена а като/ако ги махна вероятно ще падне и мазилката до панел и ще стане пак толкова но под стената.Освен като ги махна да запълвам с нещо дупката и така да лепя.А друг вариант освен лепило има ли?
ZEDYCUS - майстор
Вариант има с дюбели. Долния ред дюбели ги криеш под нивото на водобрана, горните с някаква алуминиева лайстна или с тапи и всички ги омазваш със силикон.

Тема "кухненски гръб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: