• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Dessi2026 - специалист
Плевелите като всички растения се нуждаят от вода, храна и светлина. Чакълът се предполага, че помага с изключването на светлината... Аз имам чакълена алея и макар и да се срещат тук таме трвички и растения, далеч не е като в градината.
iivanov - майстор
Змейо,виждам още си падаш по бурените. :-D Дори си стигнал до нови успехи в отглеждането им.
А чакъл треволяк не спира.Предимствата му са свързани с топлообмена и се проявяват пролет и есен.
ZMeyGorianin - майстор
Че какво им има на бурените-естествена природна красота :-D Това е миналогодишна снимка-сега пратих "хвърковатата чета" да почисти след първия месец откакто е неподдържано и смятам да се радвам на по-добри резултати :prayer:
Johny - майстор
До оградата съм подсипал с чакл. И там никнат бурени, макар и по-малко. Има едно голямо удобство, че много лесно се изскубват.
yancho_lud - специалист
Dessi2026 написа:
Ето няколко снимки от една градинарска книга, която си купих. В общи линии това, което пише там, е че чакълът помага с плевелите и е употребяван в градини, които нямат нужда от много грижи.
В този смисъл аз поне не виждам проблем с чакъл около цветя. Можеш да ползваш течни торове, така че си спестяваш окопаване и плевене :)
Вероятно е добре да се съобразиш и с цветята, които вече имаш - може те да имат нужда от специфични грижи, които да са несъвместими с чакъл...
Точно това имамх в предвид.
До няколко дни се захващам и да видим какво ще стане.
  • 1
  • 2

Тема "Суха градинка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: