Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
255388 - специалист
Напръсках лозите с ШАВИТ Ф 72 ВДГ, взех си и бордолезов разтвор. Обаче като гледам бялото пак има кусури...може би съм закъснял. На какво се дължи следния растеж:

Изображение Изображение

Някакво заболяване ли е и как се предотвратява?
Johny - майстор
Това е въпрос за по-тесни специалисти, но не е от пръскането. Аз имам същият проблем с 1-2 асми и то от години. Важното че правят сянка. Ако не паднат дъждове/а то така се очертава/, напрви още едно пръскане с бордолезов р-р или за по-добро узряване на пръчките и си готов за беритба, когато му дойде времето.
Johny - майстор
Благодарско за информацията. Щом трябва напролет ще толиме и оплождаме...... :lol:
Аз едната асма съм я нарочил да я подменям, та може и да и се размине.
255388 - специалист
Аз подрязвах, но доста след цъфтежа и наистина беше доста буйна лозата. Това ми е грешката. Догодина ще гледам да обърна по-голямо внимание... :thumbs:
докера - специалист
За предпазване от оси и пчели пръскам вече години наред с Конфидор - две седмици не го доближават . Пръскането съобразявам с времето за бране и ако се налага - повтарям . Пръскам само чепките.
EDI - майстор
Моята асма тази година изпреварва графика за растеж с поне 20 дена.Вече започна са се избистря и да сладни.Явно, поради жегите е.Но, захарността ще е много висока, като гледам.
Johny - майстор
И при мене е така. От шарените гроздове зрелите зърна са много сладки. Само дето пилците вече го нападнаха.

Тема "Пръскане на лозето" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: