• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
LazarGanev - "Велик майстор"
Чакай малко, тази работа нещо ме съмнява :? ! Не може да е така, както го описваш! Виж какво ти е писал fikata - броя на жичките в общия извод трябва да сума от жичките в другите 2 извода, т.е. ако в общия извод има 6 канталени жички, то дргите 2 извода трябва да имат 3+3 или 4+2 жички. Щом нямаш мултицет, опитай да провериш поне с пробна лампа - вързана последователно на всеки един от контурите трябва да свети слабо, а между двата тинки извода трябва да свети още по-слабо.
petrov_belota - специалист
LazarGanev написа:
Чакай малко, тази работа нещо ме съмнява :? ! Не може да е така, както го описваш! Виж какво ти е писал fikata - броя на жичките в общия извод трябва да сума от жичките в другите 2 извода, т.е. ако в общия извод има 6 канталени жички, то дргите 2 извода трябва да имат 3+3 или 4+2 жички. Щом нямаш мултицет, опитай да провериш поне с пробна лампа - вързана последователно на всеки един от контурите трябва да свети слабо, а между двата тинки извода трябва да свети още по-слабо.
Kакто и да се магерят, няма никакъв шанс да се намястят по равно:)
Aбе така или иначе ми се намира някой излишен лев, утре ще скокна да си взема едни ампер клещи:] (и без това отдавна се каня да си взема, че тези на мултицета не са точни ..)
ESPACE - майстор
Тя жицата(кантала) вътре в плочата е едножична и при двата нагревателя. А на самите изводи колко са усукали за да не греят е божа работа.
fikata - майстор
утре ще скокна да си взема едни ампер клещи:] (и без това отдавна се каня да си взема, че тези на мултицета не са точни ..)
Купи си клещи Дитце.Ако искаш и осцилоскоп си купи. За една елементарна плоча много шум се вдигна...
Може и да питаш как се навива реотан между чамови дъсчици.Ама така да се навие,че преди да го разтеглиш да стои прав нагоре като бобина.После как се усукват крайщата му на бормашина...
Все е от полза да се знае... :-D
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: