• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
SoWhat написа:
Схемата е прекрасна. Но при шкаф 60 см., вътрешното пространство е 56,4. Минус 2,54 за водачите - чекмеджето става 53,86. Закръгляш на 53,8. Че тези имат по-малък клиренс, така да се каже, от обикновените и да не се стегнат и по-трудно да върви чекмеджето.

А на въпроса от последния Ви пост - всичко може.
Ок, при шкаф с ширина 60 е така, както казваш, аз имах предвид 60 осово, но това няма значение. Важното за мен е, това което казвате, да закръглявам надолу, т.е. да направя чекмеджето с части от миличетъра по-тясно, за да не заклинва. Правилно ли съм разбрал?

Все още се чудя къде е предимството на тандем бокса. Защото по мострените зали, където има чекмеджета, скрити зад едно голямо чело (което е закрепено на най-долното чекмедже) винаги са сложили тандембокс? Това някакъв търгонски трик ли е, или има някакви специфични предимства спрямо направата на обикновено чекмедже с телескопични водачи?
SoWhat - специалист
Единственото предимство на Тандема е, че всичко е готово и човек няма да си прави труда по пасването и закрепването на двете части от механизма /към страницата и съответно към чекмеджето/.

Иначе закръгляне към по-малкото число.
Успех.
ribnikolaevi - майстор
Конкретен въпрос: Роси продават два вида телескопични водачи. На едните им викат Роси - http://www.rosi.bg/teleskopichen-vodach ... -3085.html, другите се водат просто телескопичен водач - http://www.rosi.bg/teleskopichen-vodach-1606.html. Едните са 5,28 за 500 mm, другите - 7,11. Цената накланя везните към евтините, но ... ако някой има опит или инфо, моля, нека сподели.

Също - ако някой има опит с чупещи/сгъваеми врати, нека каже впечатления, марка и модел. Харесах едни в Роси, но много ограничена информация имат - http://www.rosi.bg/plazgashta-sistema-pl-2550-2751.html
SoWhat - специалист
Цената най-вероятно е според производителя. Има и водачи само с един ред съчми. Те са само за "отбиване на номер". Разгледай просто внимателно качеството на модела - метал, пластмасовите елементи, изрязването, ширината на тясната шина и т.н. и предполагам, че ще направиш избора.

Механизма е около 35 лв. /на Хефеле/. Недостатък на този тип отваряне е, че шкафа не се "вижда" на 100%, а остава около 10-15 см. "затворено" пространство от вратите, тъй като те не залепват една за друга при пълно отваряне.
ribnikolaevi - майстор
Много важно уточнение за механизма, не се бях сетил, благодаря So What !
Сега ще пусна едни скици на леглото, което мисля да направя. И отново много въпроси. Идеята е като стъпи човек близо да леглото, да не си удря пръстите в него (желание на половинката). Леглото е 160х200.
Подматрачна рамка е стоманена 20х30 на неизвестна дебелина. Обмислям варианта да я подсиля. А ще я подсилвам, защото ще се държи в единия си край от механизма за повдигане, от другия ще ляга на напречния крак. В останалата си част няма да се подпира.

Прикачен файл

Легло отгоре 03.JPG
Легло отгоре 03.JPG (62.46 KиБ) Видяна 3618 пъти

Прикачен файл

Легло отгоре.jpg
Легло отгоре.jpg (31.48 KиБ) Видяна 3618 пъти

Прикачен файл

Легло отдолу.jpg
Легло отдолу.jpg (22.07 KиБ) Видяна 3618 пъти
SoWhat - специалист
А защо рамката да не ляга и върху "вътрешната" кутия?
И не може от предния край да се държи само на амортисьорите. Рано или късно ще се откъртят болтовете.
По скоро рано.
Може на средата на рамката да се "прикрепят" на 2-3 места някакви регулируеми крака /метални или ПВЦ/.
ribnikolaevi - майстор
А ако добавя масив? Това ще реши ли нещата? Всъщност сега, като поствам мнението си, се сещам, че всичко което не се вижда би могло да е масив при тая доста нестандартна спалня ...

Прикачен файл

Легло отгоре 04.JPG
Легло отгоре 04.JPG (67.08 KиБ) Видяна 3615 пъти
SoWhat - специалист
Така или иначе, подматрачната рамка трябва да "легне" върху нещо.
todor_tsanov - специалист
проблем ще имаш с предната табла при затваряне трудно ще влиза м/у царгите
ribnikolaevi - майстор
todor_tsanov написа:
проблем ще имаш с предната табла при затваряне трудно ще влиза м/у царгите
Мдаа, мисля върху това ...
Ще е по-тясна със сигурност. Едният въпрос е колко по-тясна, другият - как да не е грозно?
Днес си купих механизма за леглото от Роси. При напълно затворено положение дължината му е 640 mm. Това означава, че дължина на широката част от 700 mm ще е напълно достатъчна.

Прикачен файл

Легло отгоре 05.JPG
Легло отгоре 05.JPG (40.6 KиБ) Видяна 3598 пъти
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: