За да не правя нова тема, ще ползвам тази на колегата, за което му се извинявам. Аз искам да ви попитам кое е по-правилно да се направи първо - да монтирам картона и след това да направя подовата замазка или първо замазката след това картона?
borismw - помощник
sevicha написа:
За да не правя нова тема, ще ползвам тази на колегата, за което му се извинявам. Аз искам да ви попитам кое е по-правилно да се направи първо - да монтирам картона и след това да направя подовата замазка или първо замазката след това картона?
Разсъждавам логически,без да съм го правил.
Ако картонът е направен на скара,мисля е по-добре първо замаската и после картонът,в случай,че някога се наложи махане или ремонт.Така поне няма да се образува зъб между УД-то и замазката зад него.
Ако се лепи на стената мисля че няма да има голямо значение.
borismw - помощник
housedoktor написа:
То лепилото за запълване запълва,ама я се опитай да шкуриш после :lol: .
Невъзможно ли е за шкурене лепилото или има и друг проблем-не съм наясно.
borismw - помощник
housedoktor написа:
То лепилото за запълване запълва,ама я се опитай да шкуриш после :lol: .
Pooh - майстор
borismw написа:
Самото му име е достатъчно ясно - ЛЕПИЛО. Предназначено е да ЛЕПИ, не да се ШПАКЛОВА с него.
Относно способността да се шкури ... най-добре се пристъргва с ренде, но с шкурка е мисията невъзможна.

Тъй като тук никой не приема съвети - експериментирай и сподели впечатления после :wink:
nikogargov - специалист
Pooh написа:
borismw написа:
Самото му име е достатъчно ясно - ЛЕПИЛО. Предназначено е да ЛЕПИ, не да се ШПАКЛОВА с него.
Относно способността да се шкури ... най-добре се пристъргва с ренде, но с шкурка е мисията невъзможна.

Тъй като тук никой не приема съвети - експериментирай и сподели впечатления после :wink:
Баце аз приемам доста съвети, но мога да поспорим за лепилото, че не може да се шкури. Аз шпакловам фугите с лепило и сатен 3:1 маже се маргарин, здраво като фуга :roll:
Pooh - майстор
nikogargov написа:
Баце аз приемам доста съвети, но мога да поспорим за лепилото, че не може да се шкури. Аз шпакловам фугите с лепило и сатен 3:1 маже се маргарин, здраво като фуга :roll:
Ами спори си бе. Ти може да поспориш и дали трябва да се разминават фугите на картона, нали?
Аз с подобни "новатори" не споря - твърде съм им под нивото. Има си технологии и предназначение на различните материали, които са мислени и изпитвани от достатъчно умни глави. Безсмисленото променяне в предназначението на материалите е толкова ... "новаторско", че ме оставя без думи.
Така че - прави си "нововъведенията" мирно и тихо, но не ги представяй като решение, защото тук четат достатъчно хора без понятие от тези дейности и могат да го приемат като сериозен съвет.

П.П. Изобщо, подобни постове не увеличават клиентелата, нито създава добро мнение за Вас като специалисти.
borismw - помощник
Първи впечатления-
лепилото се шкури-шлайф машина и силициева шкурка 180,НО не става за шпакловане така както Сатена и трудно се работи. Къдети има неравности и пукнатини,с мрежа и лепило става за пълнене и после пак сатен.
НО да шпакловаш стена с лепило, трябва да си много добър,за да си правиш собствени
експерименти. За сега толкова.

Тема "От къде да почна гипсокартона - от стените или от тавана ????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: