Най - вълнуващия въпрос зимно време.
minca - специалист
Решил съм вече как ще изграждам комина-коминни тела КЕВЕ ф250,вата и INOX ф200.Но искам да разбера нещо по-подробно за разстоянието от котела до него и за фукса.Из темите съм срещал различни начини на включване на фукса към комина-много късо разстояние,изхода от котела и входа на комина са на едно ниво,перпендикулярно на комина,на различно ниво,под ъгъл,с повече завои ,с изолация,без и т.н.Защо питам?
-В моя случай,поне за сега,мисля да използвам котле” Централ 23”,сръбско.Външно съм го виждал,но незнам как е направена горивната му камера и как ще се държат иноксовите тръби на комина по време на силно разгаряне-все пак са 0,4мм.
Ще съм много благодарен на Насков и други ,които имат впечатления,да споделят!
Благодаря!
Последна промяна от minca на ср май 16, 2012 11:45 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Уф, не знам Наско дали си оправи проблемите с влизането във форума :? . Не се притеснявай за комина, това не е пернишка печка да зачервява тръбите, пък и да почервенеят - пак няма проблем. :)
minca - специалист
Още малко и комина ще бъде завършен.Последното керамично тяло е със страничен отвор ,защото ми хартиса и ми дойде на ум ,че мога да сложа някакъв датчик за температура на изхода ,но какъв?Предложете нещо!!Не е лошо да имам и информация за Т° на изхода на комина,нали?.
Нямам идея дали въобще има подходящ термометър с изнесен датчик
Благодаря!
AntonBM - специалист
Виж Интиел имат датчици за температури от -50 до +200°С.
След котела може да е по-висока, но там горе, трябва да е паднала под 200°. Само трябва да попиташ с кой електронен контролер се свързват, за да ти покаже на дисплей температура. Питай и как да удължиш кабела на датчика – понякога има тънкости.
Защо ти трябва да знаеш тази температура? Скъпо ще ти излезе това задоволяване на любопитството.
minca - специалист
Антоне,два пъти ми се запалва комина.Наплашен съм.Помислих ,че може поне да ме предупреди едно такова у-во.Отделно тези тънкостенни тръби ме притесняват.Къщите са стари и слепени .Абе ,не знам какво ще се получи и с тоя комин.Хвърлих му много работа и старание и да не дава Господ......
AntonBM - специалист
Пламне ли пак комина този датчик ще замине! Трябва ти нещо по-издръжливо. Питай в Интиел имат датчици от термо-двойки, които издържат, но не ги видях в каталога им. С новият комин ще имаш значително по-малко кондез и не би трябвало да се палиш вече, но дори и да пламне Инокса ще издържи.
minca - специалист
Да си жив и здрав!!Исках да ги чуя тия думи за инокса от някой!
Благодаря!
minca - специалист
Изхода от котела се включва директно чрез троиник в комина.Ваничката за конденз е също на тоя тройник.Опасно ли е от запалване на конденза тъй като разстоянието е около 10на сантиметра.Ако се разпали силно вероятно ще го облизват огнените езици
AntonBM - специалист
Конденза сам не гори. Гори сместа, която той прави с недоизгорели сажди, прах и т.н. Събраното във ваната няма причина да гори. Все пак може да пламне, ако отгоре му плува нещо запалимо, но това не е нафта, че да гори дълго време. Страшно е това, което се събира и залепва по стените. Там влагата от конденза изсъхва и се палят другите неща (букет от различни видове боклуци са).

Тема "Гръцки коминни тела КЕВЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: