От мобилни телефони до цифрови камери
Бай Член - специалист
С 2 леви написа:
Ами имам PDA ipaq 6815, който иска поне 1A за да тръгне да се зарежда през USB. Зареждам си го на компа на USB2.0 порта.
Не е от тока :) Аз що време се борих с тоя проблем .
Решението е елементарно- даваш на късо 2+3 крак на USB куплунга и през един резистор 5-10 кОМ-а на +5V
Тествано е даже и за Iphone :-D
Изображение
Lazy_666 написа:
В крайна сметка реших да направя нещо друго. Идеята ми е да вградя един адаптер за два лаптопа, 3-4 USB-та и принтер в колата.
А замислял ли си се, дали горкият акумулатор ще издържи на цялата тази консумация. Щото да не се налага после пък да мислиш друга схема, за бутане.
Lazy_666 - специалист
Планирам да го вържа към акумулатора след контактния ключ, (или поне един управляващ сигнал от контактния ключ, за да няма бутане) така че консумацията не е чак толкова страшна.
След обширно четене, все пак разбрах, че с обикновен множител на напрежение тая няма да я бъде, така че явно ще трябва едно трансформаторче 12-48 и после да си го ограничавам до нужните напрежения.
В друг форум ми дадоха идеята да си закупя готово схемно решение на 12-220, но аз не искам да ги използвам, най-вече щото все пак искам да си го направя сам. Отгоре на всичко, 12-48 с последващо ограничаване с подходящите елементи ще реализира по-високо кпд. А и да не забравяме, че при "Направи сам" бих могъл да налепя елементите направо на шасито на автомобила, като по този начин си осигуря доста приличен радиатор. (не че иначе не мога да ги изведа с проводници, но не ме радва някак си)
Lazy_666 - специалист
И още един въпрос. Зная, че ставам досаден.

http://www.ti.com/product/tps61175
Аз ли си въобразявам, или това е пълноценен DC-DC конвертор с изход до 40В 3А?
В смисъл имайки предвид, че това чудовище може да докара до 40 волта на изхода и най-паче струва някакви си десетина лева... Ми че това ще ми реши всичките проблеми без менталните.
MamaMy - майстор
http://iskambg.com/avto-aksesoari/17-un ... -kola.html
Да не се счита за реклама. Това е един от първите намерени линкове в нета. Ти едва ли ще успееш да го направиш по-евтино или по-функционално. Потърси и ще го намериш и на доста по-добра цена. Нищо не ти пречи да използваш елементите и пак да го вградиш.
Lazy_666 - специалист
Отнемате мечтите на човека. :-D :lol:
Благодаря за линка.
Преди време закупих едно двойно зарядно (за кола и за контакт) което досега горя 3-4 пъти и вече не искат да го ремонтират. Та да видим това дали ще държи. :)
MamaMy - майстор
Освен специалисти, трябва да бъдем и реалисти-менталисти. :-D

Тема "12v разклонител + USB - подобрение." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: