• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
Преди време ви бях попитал за съвет как да преместя отвора на вратата във WC-то:

Е дойде времето за действие. Това е вратата в началото:
Прикачен файл:
vrata predi.JPG
vrata predi.JPG (45.67 KиБ) Видяна 4679 пъти
Трябва да я изместим д 70 см встрани. С ъглошлайф Нярязах очертанията на новата врата, с префоратоира смъкнах мазилката:
Прикачен файл:
vrata sled1.JPG
vrata sled1.JPG (55.11 KиБ) Видяна 4679 пъти
Махнах всички излишни тухли. Не успях да спася много :-(
Прикачен файл:
vrata sled2.JPG
vrata sled2.JPG (44.39 KиБ) Видяна 4679 пъти
С червен пунктир се вижда щурца. Дълго мислех дали да го смъквам и да го слагам над новия отвор за врата. В крайна сместка реших да не го пипам. В сегаюното си положение тш покрива 30 см от новия отвор на вратата-Ще сложа арматура (в зелено) за останалите 40 см.
Купих малк9о тухли +този разтвор за зидане:
Прикачен файл:
raztvor.JPG
raztvor.JPG (35.45 KиБ) Видяна 4679 пъти
Относно зидането с зъб с лявта част на зида-реших да не махам тухли за да се получава зъб- и да ползвам арматура.
Разпробих пърите тухли вертикално и с арматура ги фиксирах в замазката. Отделно пак с 10 мм арматура разпробих хоризонтални свръзки между съществуващия ляв зид и този който изграждам:
Прикачен файл:
vrata sled3.JPG
vrata sled3.JPG (61.57 KиБ) Видяна 4679 пъти
Това е втория ред:
Прикачен файл:
vrata sled4.JPG
vrata sled4.JPG (39.36 KиБ) Видяна 4678 пъти
Това е третия ред:
Прикачен файл:
vrata sled5.JPG
vrata sled5.JPG (40.22 KиБ) Видяна 4678 пъти
Утре продължавам. На прав път ли съм? Някакви забележки, съвети,. Това е първия ми зид в живота :lol:
jekasus - майстор
Разкърти през ред, там където са парчета, за да нямаш пукнатини после.

Прикачен файл

vrata sled5.JPG
vrata sled5.JPG (35.37 KиБ) Видяна 4672 пъти
jekasus написа:
Разкърти през ред, там където са парчета, за да нямаш пукнатини после.
Точно това ми бе втория въпрос-като иззидам стената без зъб, а с тези железни хоризонтални връзки-след това като стигна до мазилката-как да сържа старата мазилка с новата-така че да не се получава пуканатина? Ако сложа мрежа за замазване на фибран?

Не ми се занимава с разкъртване през ред, защото това изначава на смъкна всичките тухлички.
Все трябва да има начин, при който с тези хоризонтални арматури (без зъб) да може да се измаже без да се напуква.
chapara - майстор
Сваляне на мазилката по стария зид, монтиране на армировъчна-метална мрежа и тогава измазване , но с доста подсилен откъм цимент разтвот. Обаче това упражнение е по трудно от направата на зъбите. :cool:
Здравейте отново,
послушах ви за зъбчетата и разруших тази сутрин построеното от мен вчера. Направих и зъбчетата:
Прикачен файл:
vrata sled6.JPG
vrata sled6.JPG (37.6 KиБ) Видяна 4589 пъти
Като продължих да слагам 10 мм арматура за хоризонтални връзки с края на зида отляво:
Прикачен файл:
vrata sled7.JPG
vrata sled7.JPG (56.91 KиБ) Видяна 4589 пъти
В крайна сметка се получи това:
Прикачен файл:
vrata sled8.JPG
vrata sled8.JPG (61.64 KиБ) Видяна 4589 пъти
Как се е получило?

Сега имам няколко питанки:
1. за щурца:
Прикачен файл:
vrata sled9.JPG
vrata sled9.JPG (75.98 KиБ) Видяна 4589 пъти
Има едно разстояние от 60 см/ Надявам се,ч е продават щурц с такава дължина. Мисля да свържа двата щърза с един винкел набит в двата отвора на стария и новия щурц. Така ще стане ли?

2. За процепа над новата стена и стария щурц. Той е около 0.5-1 см. Как да го запълня?
* с полиретанова пяна?
* Да шприцовам със спринцовка рядък циментов разтвор и после да му набия парчетии (лентички) от тихла?

3. пода - ямичката образувана от ваденето на тухлите:
Прикачен файл:
vrata sled10.JPG
vrata sled10.JPG (33.66 KиБ) Видяна 4589 пъти
Така добре ли ще се получи както съм сложил тухличките да ги залея с варова разтвор подсилен с цимет?

Благодаря ви за съветите и идеите.
chapara - майстор
Добре , че си от тези дето слушат , аи няма да сбъркаш.
Има едно разстояние от 60 см/ Надявам се,ч е продават щурц с такава дължина. Мисля да свържа двата щърза с един винкел набит в двата отвора на стария и новия щурц. Така ще стане ли?
Подзидай с тухли и теракол CM 11, като подпреш зидарийката, после изкопай мазилката, така че винкела да влезне от долу и да се покрие с мазилката в последствие. Когато набиваш винкела, го напълни с разтвор от теракола и пак го подпри, така нещата ще зспят.

Процепа го напълни със всичко друго но не и с пяна, набий дървени клинове, не не е смешно и после напълни пак с лепилото.

Пода пак с лепилото и от горе го подмажи с него. :wink:
chapara написа:

Подзидай с тухли и теракол CM 11, като подпреш зидарийката, после изкопай мазилката, така че винкела да влезне от долу и да се покрие с мазилката в последствие. Когато набиваш винкела, го напълни с разтвор от теракола и пак го подпри, така нещата ще зспят.
Това не го разбрах :?
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
chapara написа:

Това не го разбрах :?
Ето го винкела

Изображение

Вкаран в зидариятаи подмазан, така че да не стърчи.
Сега ми светна. В общи линии това ли е:
Прикачен файл:
razqsnenie.JPG
razqsnenie.JPG (32.24 KиБ) Видяна 4539 пъти
А такъв винкел да сложа ли от другата вътрешната страна?
  • 1
  • 2

Тема "Преместване на отвора на врата за тоалетната в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: