• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
rook - специалист
sasko12345 и при мен се случи същото, със същата вилка, само дето при мен се отчупиха точно когато тръгвах и нямаше никакви сериозни последствия. Не издържаха на въртящия момент при мен ушите. По принцип си седя на седалката и като дам рязко газ превърта предната гума. Трябваше да пресека една главна улица, но имаше спрени коли на улицата и видимостта ми беше силно ограничена. Наведох се напред и се облегнах на вилката за да се изнеса максимално напред и като видях, че няма коли и дадох пълна газ. Да де, ама нали се сещаш, че като съм легнал на предната вилка, няма как да се превърти предната гума и ушите хвръкнаха на половин метър пред мен. Имаше някакъв малък шанс да падна пред колелото като се заби предницата, но не се случи. :) Вече трета седмица си търся нова вилка и май накрая ще си взема нова. :) Сега съм замислил да правя нещо подобно на това, което е показал gotiniq7.
ndinev - специалист
Тези рамена не се ли продават някъде? Мисля че всеки с преден мотор би си купил.
rook - специалист
ndinev продават се, но им искат 35лв. на брой за такова като снимката на gotiniq7, най-горе в най-ляво. освен това на мен не ми върши работа за от едната страна, защото спирачния диск минава на милиметър от вилката и няма място за скобата. Предпочитам сам да си ги направя.
ndinev - специалист
:? Оле... 70 лв за комплект
ge6aaaa3 - специалист
Има ли някой, който е правил ел.колело с динамо от кола? С какво предавателно число трябва да се направи, за да върви и тръгва прилично? Днес пробвах с предавателно число 2:1 и на 2 акумулатора едвам се помръдна. Смятам да го направя с предавателно число 8:1.
ludiagsm - специалист
ge6aaaa3 написа:
Има ли някой, който е правил ел.колело с динамо от кола? С какво предавателно число трябва да се направи, за да върви и тръгва прилично? Днес пробвах с предавателно число 2:1 и на 2 акумулатора едвам се помръдна. Смятам да го направя с предавателно число 8:1.
Колега ,между 7 и 12 е истината, трябва опитно да прецениш как е най-добре за твоя случай скорост и въртящ момент . В началото на темата съм споделил малко личен опит разрови се и може да намериш нещо полезно.
ludiagsm - специалист
Имам впечатления от новия контролер , на 72волта с 9 амперчаса 6 броя оловни с модел като конрадския мотор самоче заден вдигнах 62 километра в час,като
самите батерий се държат ужасно зле ,при ускорение клякат на 10волта. Трябва си енергия ,ако батерийте са достатъчно добри предполагам 70километра в час ще е факт. Скоро ще проверим и това ;р

Изображение

междодругото имам аргонов апарат и ако някой от форума има нужда от заварка на алуминйи или неръждавейка или черно да свирка ;)

Изображение

Изображение
Последна промяна от ludiagsm на ср юли 25, 2012 10:04 am, променено общо 2 пъти.
ge6aaaa3 - специалист
Значи, ще пробвам с 8. :)
ludiagsm - специалист
ge6aaaa3 написа:
Значи, ще пробвам с 8. :)
успех колега и ако може прати някви снимки и видео че са ми интересни всякъв вид возила от този род :)
ge6aaaa3 - специалист
Ще снимам. Само да намеря един венец от балканче-46 зъба.
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: