Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kuuuuuul
- майстор
676 мнения в "Направи сам термопомпа"
denuchi
- специалист
Захванал съм се с нещо ново. В общ план и идея представлява нещо такова. Все ще се промени нещо докато стигне в последният си вид. А ето и управлението, нещо такова ще представлява и то. Надявам се до края на месец юни да я завърша. На този етап не ми оставя време да поработя върху машинката.
stelaartoa
- специалист
А...Това е в къщи май
Още ли караш експериментално на 134 ?

catpat
- специалист
Здравейте, въпроса ми е към изявените специалисти от София в тази тема.
Някой би ли се наел да ми съдейства, със съвети и техническа подкрепа, за изграждането на теремопомпа от климатик, която да се свърже към съществуваща отоплителна инсталация на къща? Разбира се не безвъзмездно, а на скромна цена.
Някой би ли се наел да ми съдейства, със съвети и техническа подкрепа, за изграждането на теремопомпа от климатик, която да се свърже към съществуваща отоплителна инсталация на къща? Разбира се не безвъзмездно, а на скромна цена.
a_stoev
- майстор
Първо прочети тази отоплителна инсталация ще може ли да се ползва с термопомпа. Щото тая работа не е като оная работа, какви са ти дебитите на водата, за какви температури, какви са ти отоплните тела. Трябва да си да преустройваш инсталацията.
Иначе много ще са навити да ти вземат парите, запоят един топлобменик на тръбите и после всеки по пътя си.... Темопомпа всеки ще ти сглоби.
Иначе много ще са навити да ти вземат парите, запоят един топлобменик на тръбите и после всеки по пътя си.... Темопомпа всеки ще ти сглоби.
Чаро как се държи термопомпата Bright след 4 години ползване.Кажи няколко думи за нея защото съм се замислил да взема една сисистема вода-вода?
Поздрави!
Поздрави!
emosms
- специалист
Леле, чак сега поглеждам темата... не мога да я изчета.. 
Извинявам се, ако с по-остър тон съм засегнал някого, сори, не ми е било това основната цел.
---
Видях daikin hidrocube R407C отвътре и... не мога да повярвам!
Aми изобщо не ми се вижда суперсложно, не искам да подценявам материята но:
Компресор дайкин, 2 пластинчати топлообменника SWEP, една хубаво направена, но не особено сложна платка с доста едър монтаж и не много елементи, малък модул с микроконтролер и дисплейче за контрол!
И доста кухо пространство из вътре..
Дори няма инвертор! Бръмчи си като редови гаражен компресор, хич не се стеснява
Сложихме буфер, за да се включва и изключва по равномерно компресора

Има си и една сонда - термометър, която дори е монтирана извън устойството - тя дава сигнал на компресора...
super high tech
.....
Дори монтирахме отделно електромагнитен клапан, защото иначе ще хвърля от хидрофора през топлообменника направо навън, когато помпата не работи.
И хич, ама ХИЧ НЕ Е ЕВТИНА тая термопомпа !!!
---
Ако си забия някой ден една сонда, и имам достатъчно дебит, божеее....
п.с. къде ги продават тези топлообменници?

Извинявам се, ако с по-остър тон съм засегнал някого, сори, не ми е било това основната цел.
---
Видях daikin hidrocube R407C отвътре и... не мога да повярвам!
Aми изобщо не ми се вижда суперсложно, не искам да подценявам материята но:
Компресор дайкин, 2 пластинчати топлообменника SWEP, една хубаво направена, но не особено сложна платка с доста едър монтаж и не много елементи, малък модул с микроконтролер и дисплейче за контрол!
И доста кухо пространство из вътре..
Дори няма инвертор! Бръмчи си като редови гаражен компресор, хич не се стеснява
Сложихме буфер, за да се включва и изключва по равномерно компресора

Има си и една сонда - термометър, която дори е монтирана извън устойството - тя дава сигнал на компресора...
super high tech

Дори монтирахме отделно електромагнитен клапан, защото иначе ще хвърля от хидрофора през топлообменника направо навън, когато помпата не работи.
И хич, ама ХИЧ НЕ Е ЕВТИНА тая термопомпа !!!
---
Ако си забия някой ден една сонда, и имам достатъчно дебит, божеее....

п.с. къде ги продават тези топлообменници?
rosso666
- специалист
Здравейте колеги От известно време разглеждам различните видове отопление понеже ще се местим в къща да живеем.Къщата е около 100кв.м тухлена.Изолация ще сложа само на стените които са външни(от вътре
).Изолацията ще е с вата и гипскартон.(още се чудя таваните дали да ги изолирам понеже отгора има и таванско .)
ТЕзи термопомпи ми привлякоха вниманието с колямото си КПД(спрял съм се на въздух вода като най-лесна за инсталация)
Изчетох доста в този форум по тази тема и много ми хареса идеята е такова ТП може да се направят и от стари климатици
.
Но понеже нищо не вдявам от хладилна и климатична техника и колкото и интересни и образователни да са темите тук не бих се наел да си направя САМ.
ТА въпросат ми е дали някой от тук ,колеги който успешно си е направил такава с-ма би се наел да ми направи и на мен?ДА си каже цената и да си стиснем ръцете .Аз разбира се може да помагам .. като подавам инструментите хахахаахахаахха
и бирата
Благодаря предварително
От софия съм

ТЕзи термопомпи ми привлякоха вниманието с колямото си КПД(спрял съм се на въздух вода като най-лесна за инсталация)
Изчетох доста в този форум по тази тема и много ми хареса идеята е такова ТП може да се направят и от стари климатици

Но понеже нищо не вдявам от хладилна и климатична техника и колкото и интересни и образователни да са темите тук не бих се наел да си направя САМ.

ТА въпросат ми е дали някой от тук ,колеги който успешно си е направил такава с-ма би се наел да ми направи и на мен?ДА си каже цената и да си стиснем ръцете .Аз разбира се може да помагам .. като подавам инструментите хахахаахахаахха

Благодаря предварително
От софия съм
Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература