Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
cvetanmu - специалист
Продължавам.

8. Закачаш си вътрешното тяло на планката, като в долния край подпираш с нещо да седи отворено.
Свързваш двете тръби. Прекарваш си кабела до клемите и го свързваш, като си отбелязваш, кой цвят, на коя клема си свързал. Накрая свързваш дренажните маркучи.
Всичко това трябва да е старателно подредено за да може да затвориш климатика.
След като приключиш с вътрешното тяло си монтираш агрегата, като там няма нищо особено при монтажа.
Ако тръбите ти идват дълги, както и fox_vt е писал по-добре ги остави тези, които ще ти заредят климатика да ги скъсят и свържат.
Свързваш си и кабела към агрегата, като свързването трябва да е идентично с вътрешното тяло.
Надявам се да съм ти помогнал поне малко :) .
Рисунките са пак в обратен ред.

Прикачен файл

Без име2.jpg
7. Прекарай си маркуча за дренажа и кабела за връзка между телата - подреждай ги добре като маркуча гледай да е най - отдолу.
Без име2.jpg (27.69 KиБ) Видяна 5915 пъти

Прикачен файл

Без име1211.jpg
6. Раздели тръбите от пакета и ги вкарай една по една в отвора, като ги огъваш да стигат до отбелязаното в точка 2 .
Без име1211.jpg (97.88 KиБ) Видяна 5915 пъти
stomanata - специалист
Много благодаря за разясненията и съдействието, както на Вас, така и на другите
отзовали се по темата ми.
Иначе за климатика - да, това ми е идеята. Да духа на към вратата или
напречно на масата на която сядаме за вечеря.
За тръбите значи става свръзката зад вътр. тяло и продължават наляво (гледано
от вратата към климатика), след това правят завой и преминават през дупката
и от там към външното тяло.
А относно кривките/завойте? Допустими ъгли на огъване или радиус на
закръгление има ли?
cvetanmu - специалист
Да свързването е под климатика. Има и вариант да излезнат директно назад, но вероятноста да останат гайките в стената е голяма и не я препоръчвам. За огъването ще трябва да се действа внимателно или да се намери инструмент. Става да се огъва и с пружина, но ще трябва да се отреже конуса от едната страна. Не съм се интересувал за допустим ъгъл на огъване и не мога да кажа какъв е.
stomanata - специалист
Ясно.
А също така гледам планката за вътрешното тяло има много дупки,
но са малки (4-5мм) дали на 4 места да разпробия с по-голямо
свредло и там да си я захвана или да купя такива тънки и
дълги дюбели?
EDI - майстор
Първо провери и си намери фреон R22, да не се окаже, че само ще си останеш с монтажа.Иначе планката я хвани поне на 6 места към стената.За огъването има стандартни радиуси - R 30 мм за 6,35 мм, R 40 за 9,52 мм, и R 50 за 12,7 мм тръби.По пронцип като гледам отворените гайки на вътрешното, не се знае колко време е стоял така - не е лошо да се продуха с малко азот.
stomanata - специалист
Аз за пълненето вече ще си търся специалист, че едвали и с това ще мога да се справя сам.
А и то сега като гледах обявите май цитираха R40 ако не се лъжа....
EDI - майстор
Това, доколкото виждам от снимката е МSG12HR, тръбите са 6,35 и 12,7.Ако е 9-ката, тръбите са 6,35 и 9,53.Въпроса за фреона е, че R22 вече се намира само под масата, предварително си осигури зареждането.Иначе, ако машината е здрава, ще работи много добре, няма вече такива модели на МИДЕЯ.
cvetanmu - специалист
:) Няма смисъл да разпробиваш отворите. Намери си дюбели, които отговарят на отворите.
За бройката си прецени сам, но мисля, че шест са достатъчни. R22 все още се намира - монтирай си го спокойно :) .
stomanata - специалист
Модела е msg-09hr
http://www.technomarket.bg/products/090 ... a-msg-09hr 420лв нов :)
Т.е с друг тип фреон няма ли да работи техниката?
stomanata - специалист
Още веднъж мерси за помоща.
Вече е монтиран, само платих 50лв за вакуумиране и пълнене с фреон :)
Всичко е на 6 вече :)

Тема "Сам да си монтирам климатик?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: