• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
имам нужда от вашия ценен опит.
Имам две WC помещения. Цялата работа е че искаме да сложим душ кабината в ъгъл, където няма предвиден сифон. В синьо съм отбелязал сегашната система на мръсния канал. В червено е модификацията:
Прикачен файл:
promeni.JPG
promeni.JPG (55.84 KиБ) Видяна 6008 пъти
Може би по логично е да дръпна мръсния канал от мястото оставено за вана. Отказах се от идеята, защото като разкъртих се оказа, че нивото на тръбата в тази точка вече е твърде високо:
Прикачен файл:
promeni1.JPG
promeni1.JPG (20.2 KиБ) Видяна 6008 пъти
Ето зашо реших да дръпна канал за мръсната вода от съседната WC. Там ситуацията преди изливане на замазката е следната:
Прикачен файл:
promeni2.JPG
promeni2.JPG (32.17 KиБ) Видяна 6008 пъти
След изливане на замазката:
Прикачен файл:
promeni3.JPG
promeni3.JPG (26.23 KиБ) Видяна 6008 пъти
Синьо-съществуващ канал.Червено-нов
Има ли начин да разкъртя само около мястото на снадката за новия канал към съседната баня и да сложа едно разклонение към нея? Или ще трябва да разкопая целия мръсен канал и да започна да го редя отначало?
Никой нищо не каза, но за съжаление не мога да чакам. Ето какво направих днес:
Помещение на малката тоалетна:
Прикачен файл:
kanal mod.JPG
kanal mod.JPG (72.38 KиБ) Видяна 5932 пъти
Да слагам ли някакъв сифон за пералянта на стената или да разчитам на водния "U" затвор направен с маркучето на пералянта
Помещение на голямата тоалетна:
Прикачен файл:
kanal mod1.JPG
kanal mod1.JPG (59.28 KиБ) Видяна 5932 пъти
Виждате ли някакъв проблем в тази канализация. Някаква опасност да бликне вода от сифона на малката тоалетна, когатосе ползва душ-кабината от съседното помещение?
VLADO66 - майстор
Много неща искаш да навържеш на тази 50-ка.Няма ли начин душкабината да я прекараш в 110-ката с ремонтна скоба http://www.linia-ltd.com/construction/prod/305
VLADO66 написа:
Много неща искаш да навържеш на тази 50-ка.Няма ли начин душкабината да я прекараш в 110-ката с ремонтна скоба http://www.linia-ltd.com/construction/prod/305
Никога не съм правил, това, което предлагаш...Пералнята ще се пуска нощем, Толатната/мивката е втора опжия за ползване-мислиш ли че наистина ще има проблем?
Мен ме притеснява дали правилно съм избрал фитингите. Има ли някакъва особеност при избора им за де не избива вода от сифона?
VLADO66 - майстор
За канал освен за извод извън стена се избягват чупки на 90гр.Не е правилно да се връзват повече от 2точки на фи 50-даже и 2 е компромис защото може да се получава вакуум който да изпразва подовия сифон.
VLADO66 написа:
За канал освен за извод извън стена се избягват чупки на 90гр.Не е правилно да се връзват повече от 2точки на фи 50-даже и 2 е компромис защото може да се получава вакуум който да изпразва подовия сифон.
А ако го направя така-вместо два прави участъка и една 90 градусова чупка сложа две връзки от 45 градуса-по добре ли ще се получи?
Прикачен файл:
kanal mod2.JPG
kanal mod2.JPG (45.43 KиБ) Видяна 5918 пъти
VLADO66 - майстор
Като гледам друг вариант нямаш.А оная тръба 110 предполагам е вентилация :?
VLADO66 написа:
Като гледам друг вариант нямаш.А оная тръба 110 предполагам е вентилация :?
Да-вентилация е.
Наклон от 2 % достатъчен ли е?
jekasus - майстор
Прикачен файл:
kanal mod2.JPG
kanal mod2.JPG (41.21 KиБ) Видяна 5881 пъти
1 - Изображение ПВЦ разклонител ф50/50-45*
2 - Изображение Компенсаторна муфа ф50
3 - Изображение ПВЦ коляно ф50-45*
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Дайте съвет как да направя модификация на мръсния канал?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: